четвер, 14 травня 2020 18:48

Нова теплоелектростанція працюватиме на відходах сільгоспвиробництва

Нова теплоелектростанція працюватиме на відходах сільгоспвиробництва
У Запорізькій області будують теплоелектростанцію на біопаливі. Фото: epravda.com.ua

Теплоелектростанцію на альтернативних видах палива в місті Токмак Запорізької області введуть в експлуатацію на початку 2021 року.

Про це з посиланням на пресслужбу ГО "Ukrainian Green Power" повідомляє Agroexpert.

Планується, що "Придніпровська БіоТЕС" стане своєрідним майданчиком для розвитку різних бізнесів, які розташують своє виробництво на території південної промзони міста або в безпосередній близькості від об'єкту.

Для обслуговування теплоелектростанції створять близько сотні робочих місць.

Наголошують, що важливим аспектом використання теплової енергії з біомаси є і екологічний. Адже в даному випадку не використовується як традиційне тверде паливо (вугілля, торф), так і природний газ, чим суттєво скорочується викид шкідливих газів і пилу в атмосферу.

Теплову енергію вироблятимуть з екологічно чистої сировини: пелетованого лушпиння соняшника або солом'яної пелети. Фактично, це відходи сільськогосподарського виробництва, яких в Україні не бракує. Тож ціна теплової енергії буде відчутно меншої від собівартості її виробництва з традиційного природного газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині відкрили електростанцію, яка працює на газі зі сміття

Тому тема поновлюваних джерел енергії й конкретно виробництва теплової енергії з біомаси обговорюється регулярно як серед професіоналів ринку теплоенергетики, так і в середовищі бізнесу, який бажає оптимізувати свої витрати.

На сьогодні в Україні не так багато електростанцій, що працюють на біомасі. Водночас такий вид палива посідає четверте місце в світі за обсягами виробництва і споживання енергії.

Минулої осені в Україні запрацював на повну потужність біогазовий комплекс на території "Теофіпольського цукрового заводу", який запустили у 2017 році. Як зазначається, це перша в Україні і найбільша в світі станція по виробленню біогазу, яка працює за технологією високо-навантажених реакторів.

Зараз ви читаєте новину «Нова теплоелектростанція працюватиме на відходах сільгоспвиробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути