Ексклюзиви
субота, 17 травня 2014 05:13

На Полтавщині навколо курорту бізнесмени-депутати організували мишачу метушню
5

Фото: Микола Марченко

У курортному місті Миргород провели чергову сесію міської ради. Її відкриття почалося зі скандалу.

Група депутатів звинуватила міського голову Сергія Соломаху у непрофесіоналізмі та потуранні незаконному будівництву за його каденції. Зокрема, неодноразово звучали звинувачення у потуранні незаконній забудові прибережної зони річки Хорол. Також поставили питання про передачу оздоровниці "Миргород" у власність територіальної громади.

На курорті сплеск ініціативи групи депутатів бачать у лобіюванні власних бізнес-інтересів.

Напередодні сесії депутат міської ради Анатолій Вороновський організував збір підписів серед мешканців міста за повернення ПрАТ "Миргородкурорт" з усією власністю та інфраструктурою до власності територіальної громади.

Питання порядку денного сесії депутати не змогли розглядати біля години, бо трибуну то періодично блокувала група місцевих депутатів-бізнесменів, то виясняли стосунки із іншими депутатами місцевої ради.

"Я депутат міської ради чотирьох скликань. Якщо б бізнесмени-депутати поставили перед громадою міста питання про наведення порядку у забудові протягом останніх 10 років, то я б це сприйняв. І першим би агітував за прийняття такого рішення. Але б тоді частині із них чи їхнім рідним прийшлося б позбуватися незаконно збудованих палациків",– пролунала репліка із залу.

Кілька депутатів показують присутнім у залі фотографії із місць незаконної забудови на березі Хорола.

"Я вийшов до трибуни. Хотів роз'яснити ситуацію присутнім. Мені синців наставили. Але це таке перший і останній раз. Це фальш-старт передвиборчої компанії і просто спроба маніпулювати свідомістю виборців. Але все буде розставлено на свої місця. І ті, хто їздить на джипах, і ті, хто приєднався до них на велосипедах, бо думають і їм щось перепаде, зорганізували мишачу возовицю. Бо якби хотіли дійсно відновлення порядку в охоронній зоні, то дехто повинен був би почати із себе", – заявив депутат міської ради Володимир Святенчук.

Сесія міськради, заслухавши думку групи депутатів-бізнесменів, жодного рішення не ухвалила.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині навколо курорту бізнесмени-депутати організували мишачу метушню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути