неділя, 18 листопада 2018 02:24

"Ми звикли помирати" - психолог поділився секретом успіху

"Ми звикли помирати" - психолог поділився секретом успіху
Володимир Інжир розповів глядачам, що їм заважає досягати успіху та багатства в житті. Фото: facebook.com/ВладимирИнжир

Український психотерапевт Володимир Інжир прочитав лекцію "Успіх у житті та професії" 15 листопада в Черкасах. У форматі діалогу він із учасниками спробував знайти формулу успіху. Зустріч тривала 2 год.

Gazeta.ua записала найцікавіші висловлювання Володимира Інжира:

Немає іншого шляху до успіху в житті та професії, крім внутрішньої роботи.

Неможливо отримати успіх десь із зовні. Він може прийти у вигляді якогось дару: жінці - чоловік, чоловікові - якась угода, спадок. Але це все тимчасово. Коли воно зникає, люди ще довго все це оплакують, і в ще більшу яму звалюються. А справді стійкий успіх той, який ти не боїшся втратити. Він приходить із середини.

Ми втикаємося в особисті уявлення та рамки, які не можемо подолати.

Кожна людина - це не тільки натхненний кусень м'яса. Ми складаємося із батька і матері, є їх продовженням. А вони живуть за тим же принципом - є продовженням своїх батьків і матерів, так само як і їх батьки. Це і є сімейна родова система. І там десь за ними далеко є джерело любові, з якого життя через усіх них досягає нас. Якщо ми подивимося на 19-20 покоління, на усю цю піраміду. Якщо кожен з них щось дає далі, а ті так само ще передають, то можна уявити, що на виході повинні отримувати ми. І як би це допомогло в нашому сьогоднішньому житті.

Без вибудуваних стосунків з батьком немає сенсу говорити про успіх у професії, справах, відносинах з грішми та з іншими людьми

Питання в тому, куди це все дівається? І чому сьогодні ми живемо як сироти по життю? Тому що за нашими плечима є багато людей, які забуті, виключені. Тому що там є багато чого важкого, неприйнятого, чому не було віддано належного. От це усе тяжке, на що зазвичай не дивляться, нами і заволодіває.

Ми зовсім не знаємо своїх батьків. Коли ми відгороджуємося від свого батька, то стаємо бідними.

Людині властиво завжди дивитись на якийсь біль. Навіть якщо вона говорить, що хотіла б від нього позбавитися. Коли вона хоче від чогось позбавитися, то говорить як раз про свій біль. І це не можливо зробити за визначенням. Тому що все те, що забирає нашу увагу, те забирає і силу. Воно живе, тому що ми на це дивимося, усвідомлено чи ні.

Що може в наше життя прийти? Те, у що віримо, на що дивимося. Подобається це нам чи ні.

Жінка може стати жінкою тільки біля матері. А проявити свою жіночність може у стосунках з чоловіком. Для чоловіка: як складаються стосунки з матір'ю, так і з іншими жінками.

Життя саме по собі багате. Питання в тому, як і що ми від нього беремо.

За ідеєю накопичення багатства стоїть бажання заповнити внутрішню пустоту

Усі запити про гроші, фінанси, успіхи, блага, в тому числі матеріальні, зводилися до однієї теми - гідності.

Чимало залежить від тієї системи координат, де ми знаходимося. Якщо нам завдано правильну систему координат, усе виходить найкращим чином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психотерапевт пояснила, чому українці схильні до страждань

Ми усі звикаємо помирати. На кладовищі пташки-квіточки. Там легко. Нічого не потрібно вирішувати. Але в житті потрібно рости, щось робити.

Є дві речі, які ніколи нам не брешуть: тіло і почуття.

Один з найвідоміших у світі індійських йогінів та містиків Садхгуру відвідав Україну. 11 листопада він провів лекцію "Внутрішня інженерія - технології благополуччя". Садхгуру входить у топ-50 найвпливовіших людей Індії. Є автором бестселера "Внутрішня інженерія. Шлях до радості. Практичне керівництво від йога".

Кілька годин він спілкувався із українцями та іноземцями, які спеціально приїхали на зустріч з ним до Києва. Після лекції Садхгуру ще понад 2 год роздавав автографи.

Зараз ви читаєте новину «"Ми звикли помирати" - психолог поділився секретом успіху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі