пʼятниця, 21 червня 2019 17:51

Лісові розбірки - агрофірмі не дали обгородити 1130 га

Лісові розбірки - агрофірмі не дали обгородити 1130 га
Приватна агрофірма "Подоляки" тимчасово припинили огороджувати ліс на Полтавщині. Фото: Facebook

Тимчасово призупинили будівництво вольєру площею 1130 га на території лісового господарства у Полтавському районі. Воно спричиняло конфлікт між місцевими та приватною агрофірмою "Подоляка".

За огорожею планували напіввільне утримання та розведення мисливських тварин. У Надержинщенській, Новоселівській та Сем'янівській сільрадах нарікають, що почали огороджувати ліс без обговорення з громадськістю та місцевими органами самоврядування. Також бояться, що у разі полювання кулі можуть влучити і в них, адже подвір'я домогосподарств розташовані поруч.

"Ми прийшли, а тут працюють люди. Кажуть, що обгороджують територію сіткою. Попросили документи — ткнули ксерокопію без печатки та будь-яких підписів. Ми викликали поліцію. Разом із нею приїхав і представник керівників організації мисливського угіддя. Почав погрожувати. Казав, що дома тепер спокійно спати не будемо", - розповіла Людмила Прилипко central-ua, яка проживає неподалік кооперативу "Лісні Поляни".

Кандидат у народні депутати України Юрій Бублик повідомив, що протягом 2016-2018 років Полтавська облрада надала довгострокову оренду вказаній агрофірмі на лісові масиви під мисливські угіддя площею понад 21 тис. га на території Диканського, Новосанжарського та Полтавського районів. За рішенням Полтавської облради агрофірма отримала на 49 років права оренди лісових масивів площею 1130 га, що розташовані у передмісті Полтави та межують із Надержинщенською, Новоселівською та Сем'янівською сільрадами Полтавського району.

Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства 5 червня 2019 року погодило будівництво вольєра на площі 1130 га на території Руднянського лісництва. З умов — дотримання ветеринарно-санітарних вимог. 18 червня лист про погодження відкликали. Причиною стали численні звернення та протести жителів сіл, що поряд, та непогодження вольєра з органами місцевого самоврядування. Огорожа вийшла на межі садівничого товариства "Лісові поляни", а також відгородили до своєї території дорогу, що веде до селища Кованьківка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баконьєри розстріляли стадо лосів

Представники агрофірми зазначають, що місцеві матимуть вільний доступ до лісу через хвіртки, а де огорожа заблизько до будинків — перенесуть. Кажуть, що діють у рамках закону.

"Коли ми брали погодження у лісовому господарстві, то в документах чітко вказали межу лісових ділянок та шляхи в'їзду до лісового масиву", - сказав генеральний директор фірми "Подоляка" Олександр Подоляка.

Керівник Полтавської районної ради Михайло Кононенко розповів, що наразі будівництво огорожі призупинили. Документи вивчають.

Борівське лісництво розташоване в Котелевському районі Полтавщини. З 1950-го й донині тут діє лісорозсадник. Щороку вирощують сіянці сосни. За рік їх висаджують для оновлення лісів підприємства.

У Борівському розсаднику Полтавського лісгоспу цьогоріч гарні сходи сосни.

Зараз ви читаєте новину «Лісові розбірки - агрофірмі не дали обгородити 1130 га». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути