Ексклюзиви
субота, 15 червня 2019 16:41

"Його вбили ножем у серце" - полтавці вшанували загиблого в АТО
6

У Полтаві згадували загиблого від рук терористів
Фото: Вадим Патик
У Полтаві згадували загиблого від рук терористів
У Полтаві згадували загиблого від рук терористів
У Полтаві згадували загиблого від рук терористів
В Полтаве вспоминали погибшего от рук террористов

15 червня на Центральному міському кладовищі Полтави вшанували пам'ять загиблого в АТО Миколи Чепіги. Датою його смерті вважають 17 червня. Саме тоді він потрапив у полон.

Андрій Кошман, товариш загиблого, каже, що познайомився з ним 2014 року.

"У березні ми пішли до військкомату. Хотіли захищати Україну. Там і познайомилися. Згодом разом до батальйону "Айдар" потрапили. Микола був дуже порядною та чесною людиною. Любив свою сім'ю та батьківщину. На війну пішов за покликом серця, а не через якісь матеріальні блага. Разом з п'ятьма полтавцями потрапив до полону. Сепаратисти його катували та вбили ножем у серце. Вже мертвим його привезли на Полтавщину. Миколу поховали 6 липня", - розповів Кошман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 49 душ відійшли у небо: нагадуємо найтрагічніший епізод війни на Донбасі

Тарас Синяговський служив в "Айдарі" разом з Чепігою. Він був одним з тих, хто того дня потрапив до полону.

"Це відбулося поряд із селищем Металіст. Зовсім близько до Луганська. Ми їхали на танку і потрапили до засідки. З Миколою я добре дружив. Ще з полтавського військкомату разом трималися. Він умів відволікти від війни. Особливо в ті моменти, коли з донькою по телефону спілкувався. Їй тоді 3 роки було. Вони часто зідзвонювалися. Микола дізнавався, як у неї справи. В нашому батальйоні були різні люди. Дехто дуже панікував на війні. Микола ж був завжди спокійний. Міцно тримав себе в руках", - сказав Синяговський.

Дружина покійного, Ірина Чепіга, прожила з Миколою майже 15 років. Перед тим, як чоловік потрапив до полону, вона не знала, що він в АТО.

"Ми познайомилися 2000 року. Він тоді приїхав з Полтави у Надержинщину до друга. Я в магазині працювала і Микола мене помітив. Через 3 дні прийшов і одразу запропонував жити разом. За 2 місяці справді з'їхалися. До звістки про полон я не знала, що чоловік на війні. Казав мені, що в Кіровограді, в навчальній частині", - розповіла Ірини Чепіга.

Подружжя любило відпочивати на морі. Так і не встигли поїхати до Карпат.

"Микола все життя туризмом захоплювався. Ще з дитинства. Хотів піднятися у Карпати. Але поїхати туди руки так і не дійшли. Разом ходили у походи до лісу. 6 липня 2014 року його поховали в Надержинщині. Ми жили там. 21 травня Миколу перепоховали на Алеї Героїв, що на міському кладовищі", - сказала Ірина Чепіга.

У Миколи залишилася донька Вероніка. Зараз їй 7 років. На часзагибелі чоловіку було 36 років.

15 червня в Полтаві на Алеї Героїв вшанують пам'ять першого загиблого на Сході України полтавця Миколи Чепіги. 17 червня виповнюється п'ять років від дня загибелі солдата в зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «"Його вбили ножем у серце" - полтавці вшанували загиблого в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути