неділя, 24 лютого 2019 16:08

"Хутро – це криваве жлобство": зоозахисники вимагають заборонити хутряні ферми
14

У Львові відбулась антихутряна акція "Знімай хутро назавжди!"
Фото: Ірина Юзик
У Львові відбулась антихутряна акція "Знімай хутро назавжди!"
У Львові відбулась антихутряна акція "Знімай хутро назавжди!"
У Львові відбулась антихутряна акція "Знімай хутро назавжди!"
У Львові відбулась антихутряна акція "Знімай хутро назавжди!"

Сьогдні, 24 лютого, у Львові під стінами Ратуші відбулась антихутряна акція "Знімай хутро назавжди!". Активісти, які прийшли з власними домашніми улюбленцями, закликали львів'ян відмовитися від натурального хутра та заборонити в Україні хутряні ферми.

Протестувальники тримали плакати з написами "Знімай хутро назавжди!", "Твоя шуба кричала перед смертю", "Одягайся як хочеш, тільки без хутра", "Хутро належить тваринам", "Україна – не шкуродерня", "Годі носити на собі трупи".

Сьогодні за ініціативою UAnimals антихутряні акції проходять в Києві, Дніпрі, Полтаві, Тернополі, Одесі, Харкові, Житомирі, Миколаєві та Запоріжжі. За словами активістів, боротьба за гуманність та відмову від натурального хутра триває в Україні вже кілька років. Зокрема, вдалося долучити до світового проекту Fur Free Retailer по відмові від натурального хутра 17 українських дизайнерів, таких як Andre Tan, Elena Reva, LAKE та BEVZA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За собак та індиків: у Києві показали зоозахисну рекламу з усього світу

"На зоозахисну акцію зійшлися однодумці: волонтери, зоозахисники, просто молоді люди, яким не потрібна шуба, які розуміють, що таке етичне споживання ресурсів планети і те, що хутро – це криваве жлобство… Сьогодні ми виходили в підтримку законопроекту 10019, який забороняє діяльність хутрових ферм в Україні. Тепер би ще нам достукатися до Верховної Ради, щоб закон прийняли. І до суспільства, щоб не було попиту. Тоді не буде і пропозиції", – повідомила активістка Ірина Юзик.

У разі ухвалення законопроекту Парламентом, хутрове виробництво в Україні буде заборонено з 1 січня 2025 року, а до цього моменту вимоги до утримання хутрових тварин передбачатимуть створення для них умов, максимально близьких до природних, як то доступ до ґрунтів та водойм. Обов'язковим стане й ліцензування суб'єктів господарської діяльності, напрямком діяльності яких є хутрове виробництво, з метою посилення контролю за їхньою діяльністю, допоки вона не заборонена в Україні.

Окрім того, проектом пропонується внесення змін до Кримінального Кодексу України, що передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі від 2 до 5 років за провадження підприємницької діяльності з розведення, вирощування та утримання хутрових тварин, а у разі, якщо це спричинило шкоду здоров'ю або загибель людей, екологічне забруднення значних територій або інші тяжкі наслідки, - від п'яти до десяти років.

Зараз ви читаєте новину «"Хутро – це криваве жлобство": зоозахисники вимагають заборонити хутряні ферми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути