понеділок, 04 червня 2018 11:16

"Дитина сиділа біля тіла матері" - фотограф показав світлини із сиротинців
12

Український фотограф Олександр Рибалка показав життя дітей з дитячих будинків та будинків сімейного типу. Фотопроект "Хочу до мами" презентував 1 червня у Черкаському краєзнавчому музеї.

Щоб зробити світлини чоловік відвідав заклади для сиріт Черкащини: будинок дитини "Малютка", школу-інтернат в селі Михайлівці Кам'янського району та соціальний Центр матері та дитини у Каневі.

Олександр Рибалка показав життя дітей з дитячих будинків та будинків сімейного типу
Фото: Gazeta.ua
Вихованці дитячих будинків Черкащини
Вихованці дитячих будинків Черкащини
Вихованці дитячих будинків Черкащини
Вихованці дитячих будинків Черкащини

"Хотілось розповісти про складне життя таких дітей. Особливо мене вразила дівчинка 3-4 років, яка дві доби пробула у замкненій квартирі поруч з померлою матір'ю. Важко уявити її моральний стан. Ще одна мама-одиначка, виросла теж в інтернаті, не має коштів, щоб забезпечити дитину. Її не беруть на жодну роботу через вади зовнішності. Вона розумна, спокійна жінка, просто в дитинстві їй мати спиртом обпекла лице. Коли були в інтернатах, діти ревіли, обіймали, не хотіли нікуди відпускати. Вони шукають тепла і любові", - говорить Олександр.

Також Рибалка побував у дитячому будинку сімейного типу родини Харченків з Черкас. Близько 2 років тому вони взяли з інтернату 8 дітей. Мають рідну доньку - 4-річну Даніелу.

"Спочатку ми взяли 5 дівчат-сестер. Батьки дружини Тамари більше 13 років виховують дітей з сиротинця. Ми вирішили взяти з них приклад. Навчаємо дітей, що ми родина, кожен відповідає один за одного. Тому все робимо гуртом: разом гуляємо, їмо, працюємо, їздимо на відпочинок", - розповідає Анатолій Харченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 28-річний мільйонер опікується 16 дітьми

Виставка триватиме до 10 червня. Вартість квитка для дорослих 30 грн, для дітей 15 грн.

Держава почала виділяти гроші на купівлю соціального житла для дітей-сиріт. Ключі від 11 квартир роздають у Вінницькій області. Житло купили за 8 млн. грн. Соціальне житло уже отримали жителі міста Жмеринка 22-річні Андрій Гринько та Владислав Лісовий. Хлопці стояли першими на квартирному обліку. Їм купили 2-кімнатну квартиру на двох.

Зараз ви читаєте новину «"Дитина сиділа біля тіла матері" - фотограф показав світлини із сиротинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі