понеділок, 26 березня 2018 16:04

Активісти заблокували приватну сміттєсортувальну станцію

Активісти заблокували приватну сміттєсортувальну станцію
Приватна сортувальна лінія працює вже рік. Фото:zik.ua

На території села Рихтичі Дрогобицького району Львівської області активісти вже третій день не дають завозити сміття на приватну сортувальну лінію.

Місцеві жителі вважають, що на цій території облаштували несанкціоноване сміттєзвалище, - про це пише ZAXID.NET

"Ця земля –промислова, і належить селу Рихтичі, і сільський голова не давав згоди на облаштування там сортувальної лінії чи іншої сміттєвої діяльності. Приватна фірма зайшла сюди у лютому 2017 року, і відтоді туди активно звозять сміття", - розповіла депутатка Львівської обласної ради Ольга Грицик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець створив робота для очищення річок від сміття

Приватна сортувальна лінія ТзОВ "Дрогобич-Еко-Ресурс" діє з лютого 2017 року. Власник фірми - Володимир Хомов. Підприємство займається збиранням безпечних відходів.

Жителі села Рихтичі блокують заїзд і вимагають припинити завезення відходів на територію села. Активісти кажуть, що блокуватимуть ділянку, поки там не згорне діяльність ТзОВ "Дрогобич-Еко-Ресурс". Вони звернулися до депутатів Львівської обласної ради та Дрогобицької РДА з вимогою навести лад.

Керівник КП "Комбінат міського господарства" Андрій Янів каже, що комбінат має діючу угоду з "Дрогобич-Еко-Ресурсом". Але зараз сміття з міста туди не вивозять. Цією угодою Дрогобич користується лише в екстрених ситуаціях.

18 свердловин для добування біогазу пробурять на Грибовицькому полігоні твердих побутових відходів. Зараз тривають підготовчі роботи з рекультивації полігону.

Зараз ви читаєте новину «Активісти заблокували приватну сміттєсортувальну станцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути