середа, 31 січня 2018 13:01

На Грибовицькому звалищі пробурять свердловини

На Грибовицькому звалищі пробурять свердловини
Велика пожежа на території Грибовицького сміттєзвалища почалася 28 травня 2016 року. Фото:portal.lviv.ua

18 свердловин для видобутку біогазу пробурять на Грибовицькому полігоні твердих побутових відходів.

Наразі тривають підготовчі роботи з рекультивації Грибовицького полігону, - про це пише Buildportal.

"Спільно з ДСНС ще влітку на Грибовицькому сміттєзвалищі змонтували два резервуари з водою по75 куб. м і встановили додаткові пожежні щити та інвентар для оперативного реагування у разі загоряння. Вже провели конкурс на будівництво 18-ти пілотних свердловин для повної дегазації полігону, а також практично готовий проект першочергових невідкладних заходів на частині полігону, де відбувся зсув, аби зупинити витік фільтратів", - зазначив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміттєпереробному заводу бути: французька компанія визначила ділянку для будівництва

Основні технічні рішення, які закладуть в основу і вже частково виконують в рамках проекту рекультивації Грибовицького полігону пропонує французька компанія Egis.

"Раз в місяць НУ "Львівська політехніка" проводить дослідження щодо схилу – визначає, чи рухається полігон. Оскільки роботи на об'єкті підвищеної небезпеки можна виконувати тільки за проектом ліцензованої організації, ми використовуємо всі пропозиції французьких фахівців, які також надаються проектним організаціям, зокрема "Гірхімпрому" для реалізації проекту з рекультивації полігону", – розповів заступник міського голови.

10 жовтня близько першої години дня на території Грибовицького сміттєзвалища біля Львова виникла пожежа. Займання виникло на площі 50 кв. м і його вдалося ліквідувати о 14:20. Востаннє пожежа на сміттєзвалищі у Великих Грибовичах була 15 вересня. Внаслідок пожежі вогнем було знищено сміття на площі 100 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «На Грибовицькому звалищі пробурять свердловини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути