вівторок, 23 травня 2017 18:33

"20 тисяч людей страждають" - працівники обленерго оголосили безстроковий страйк
14

Біля 300 працівників Черкасиобленерго вийшли страйкувати до ОДА.
Фото: Оксана Прітченко
Біля 300 працівників Черкасиобленерго вийшли страйкувати до ОДА.
Біля 300 працівників Черкасиобленерго вийшли страйкувати до ОДА.
Біля 300 працівників Черкасиобленерго вийшли страйкувати до ОДА.
Олександр Чорний, голова профспілкового комітету ПАТ "Черкасиобленерго"

Біля 300 працівників Черкасиобленерго вийшли страйкувати до ОДА. Люди приїхали із 11 районів Черкаської області, бо із січня не отримують зарплатню.

Із 23 травня Черкасиобленерго оголосило безстроковий страйк.

"Виходу, крім страйку, в нас не лишилося. Перекривали магістралі Одесу-Київ та Черкаси-Київ, але ніякої реакції від влади не було. Питання має вирішити особисто губернатор Черкащини і президент. Зараз страждають 4 тисячі працівників. На їх плечах сім'ї: діти, мами, бабусі. Це більше 20 тисяч людей у страшному положенні. Звільнилися із січня більше 300 працівників. Раніше було максимум за рік 40 звільнень. Якщо так далі піде, область залишиться без світла, бо не буде спеціалістів для роботи. Якщо якась негода, то усувати наслідки мають здорові і не голодні люди, які мають досвід і матеріали для роботи", – говорить Олександр Чорний, голова профспілкового комітету ПАТ "Черкасиобленерго".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники обленерго блокували трасу Київ-Черкаси

Від ОДА страйкувальники пішли перекривати дорогу між вулицями Надпільна та Благовісна.

"Останні 4 місяці виживаємо. На підприємстві люди працюють цілими сім'ями: бабусі-дідусі, батьки, діти. Щастить в кого були заощадження, але вже все закінчилося. Їхали на страйк за останні гроші. Їсти брали з погребу – огірки та сало. У магазинах майже нічого не купую, тримаю пасіку і город", – говорить Тетяна Моцик, інженер Корсунь-Шевченківського РЕМ.

Завтра відбудеться позачергова сесія Черкаської міської ради. Розглянуть питання "Про звернення Черкаської міської ради до Президента України, Кабінету міністрів України щодо кризової ситуації, що склалася з ПАТ "Черкасиобленерго".

За даними видання "Ліга.Бізнес", 46% акцій Черкасиобленерго належить державі, 25% - компанії УкрЕСКО. Ще 23,9% належить КУА Сварог Ессет Менеджмент, яке пов'язане з бізнесменом Костянтином Григоришиним.

У березні 2017 року Національна поліція повідомила про підозру в розтраті 100 млн грн в.о. глави Черкасиобленерго Світлані Кузьмінській.

Зараз ви читаєте новину «"20 тисяч людей страждають" - працівники обленерго оголосили безстроковий страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1635
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути