середа, 09 січня 2019 15:06

Жовта свиня і козак у вишиванці: дендропарк вражає сніговими скульптурами
5

Парк снігових скульптур у дендропарку
Парк снігових скульптур у дендропарку
Парк снігових скульптур у дендропарку
Парк снігових скульптур у дендропарку
Парк снігових скульптур у дендропарку

У дендропарку поблизу Яківців Полтавського району з'явилися снігові скульптури: казкові герої, українська хатка-мазанка, символ 2019 року — жовта свиня. Селфі з ними стало улюбленою розвагою дітей і дорослих.

Про це повідомляє кореспондент "Газети".

"Коли випав великий сніг, почали прибирати парк. Ми чистимо - а він падає, день, другий, третій. Просто кидати сніг було не цікаво. Вирішили використати його для задоволення", - розповів Михайло Шлафер, начальник відділу "Полтавський міський дендропарк КП "Декоративні культури", карикатурист, колишній головний художник Полтави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наче у казці: майстер прикрасив село бетонними скульптурами

Купи снігу облагородили, підфарбували. Керівник КП "Декоративні культури" Сергій Луценко запропонував будь-яку допомогу: трактор, фарби.

Разом із Михайлом Шлафером над скульптурами працювали майстер дендропарку Сергій Мирошніченко та робітник Віктор Сегеда.

Після тривалих снігопадів з'явилося не тільки багато роботи з прибирання вулиць, а ще й вдосталь матеріалу для творчості. Навіть за морозної погоди кучугури снігу можна перетворити на декоративні фігури. Вони прикрасять і вулицю, і парк, і присадибну ділянку.

Щоб створити власний шедевр, необхідно підготувати шкребки чи шпателі та відро з водою. Для складних фігур знадобиться каркас, наприклад, з фанери або дощок. Також знадобляться фарби або харчові барвники, пензлі чи пульверизатор.

Зараз ви читаєте новину «Жовта свиня і козак у вишиванці: дендропарк вражає сніговими скульптурами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають