вівторок, 10 вересня 2019 13:25

Той-тер'єр Лана любить їсти кавуни

Той-тер'єр Лана любить їсти кавуни
Уляна Френкель допомагає мамі доглядати за той-тер'єром. Фото: Ірина МАМРИГА

– Лана любить кашу, корм і обов'язково сосиски. Обов'язково! – каже 6-річна першокласниця Уляна Френкель із Гайсина. Вона допомагає мамі Аллі доглядати за собакою Ланою породи той-тер'єр.

– Я давно хотіла собачку саме цієї породи, – приєднується до розмови Алла Френкель, 39 років. – Вони мініатюрні, як іграшкові, грайливі та водночас дуже віддані. А чотири роки тому ми таки придбали Лану. Купували у знайомої за півтори тисячі гривень. Цуценям була ще активнішою, стрибала на своїх тоненьким лапках, як козеня. Через це й назвали її Ланою, ніби лань. Але не можна допускати, щоб собачка цієї породи стрибав із великої висоти. Це може призвести до переломів кінцівок.
Жінка розповідає, що доглядати тварину допомагають дочки 16-річна Дарина і 6-річна Уляна.
– Дівчатка годують Лану, купають, граються з нею. Чоловік Олександр також дуже любить нашу крихітку. Хоча ми вже на власному досвіді переконалися, що той-тер'єр – це така порода, яка по-справжньому віддана лише одному господареві. Лана з самого початку обрала мене, і коли вмощується поряд, то ніякі ігри з іншими членами сім'ї її не цікавлять.

Не можна допускати, щоб собачка цієї породи стрибав із великої висоти. Це може призвести до переломів кінцівок

Господарі годують домашню улюбленицю кормом для собак, а також їжею зі спільного столу.
– У Лани є свої кулінарні вподобання, – усміхається Алла. – Наприклад, молоко вона не дуже любить, а ось домашній сир їсть із задоволенням. Звичайно, як і будь-який собака, надає перевагу м'ясу, але може з'їсти й огірок. А з кавуном взагалі виходить дуже кумедно. Як бачить, що ріжемо цю ягоду, Лана вже чекає, щоб і їй вділили. Кавун для неї – найкращий десерт. Та взагалі, харчів Лані треба небагато, бо сама дуже тендітна, важить лише два з половиною кілограми.
Собачка живе в будинку. В холодну пору року Лані на прогулянку вдягають комбінезон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собака врятував господаря від смерті

Російський той-тер'єр належить до групи декоративних собак. Існують різновиди гладкошерстих і довгошерстих собак. Порода була отримана в Москві на початку XX століття. Однією з найпопулярніших декоративних собак у Росії були англійські той-тер'єри.

Зараз ви читаєте новину «Той-тер'єр Лана любить їсти кавуни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають