Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2019 17:05

Поради лікаря - що треба знати перед стрибком в ополонку

Поради лікаря - що треба знати перед стрибком в ополонку
Що треба знати, занурюючись у ополонку Фото: narodna-pravda.ua

П'яними, із високим тиском чи наїженими не варто окунатися у холодну воду на Водохреще.

Такі поради "Газеті" дали у Полтавській центральній районній лікарні.

"Алкоголь розширює периферійні судини. Це спричиняє сильну тепловіддачу. Людина після вживання спиртного переохолоджується значно швидше", - пояснив завідувач приймального відділення Полтавської центральної районної лікарні Андрій Василевський.

Тим, хто має серцево-судинні захворювання - гіпертонію, стенокардію, чи переніс інфаркт, занурюватися у крижану воду не можна категорично. Гострі респіраторні захворювання і навіть незначне нездужання - це також причина задуматися, чи варто ризикувати здоров'ям. Готуватися до Водохресної купелі у січні пізно. Це треба робити заздалегідь. Купатися влітку, восени. Загартовуватися взимку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не можна робити на Водохреще: традиції та прикмети

Здорова людина, яка вирішила все ж спробувати водохресну купіль, не повинна перед зануренням переїдати. Особливо жирної їжі. Також заборонено вживати спиртне. Після купелі треба ретельно витертися сухим рушником, одягти сухий теплий одяг і випити склянку гарячого чаю.

Українці здавна помітили, якщо зоряна ніч на Водохреще - буде врожай ягід, гороху і хліба. Сильні південні вітри 18 січня віщують грозове літо, а заметіль на Водохреще приносить завірюху і на Масляну. Повний місяць цього дня обіцяє велику повінь навесні.

Зараз ви читаєте новину «Поради лікаря - що треба знати перед стрибком в ополонку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають