понеділок, 31 грудня 2018 00:17

Весільні подарунки віднесли дітям-сиротам

Автор: фото з сімейногоархіву
  Тетяна Доценко та Володимир Швень допомагають  Білоцерківському центру соціально-психологічної реабілітації дітей
Тетяна Доценко та Володимир Швень допомагають Білоцерківському центру соціально-психологічної реабілітації дітей

— Який сенс витрачати гроші на квіти, що потім опиняться у смітнику? Можна зробити щасливими дітей, які позбавлені батьківської любові. Ось що важливо, — каже Тетяна. — Ми вказали це у весільних запрошеннях.

Гості принесли ляльки, машинки, м'яких ведмедиків, розвивальні ігри. Мати нареченої, Наталія, подарувала рукавички, шкарпетки і дитячу білизну. За тиждень відвезли все до Білоцерківського центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Злагода".

Три роки білоцерківці 31-річна Тетяна Доценко та Володимир Швень, 43 роки, займаються благодійністю. На різдвяні свята возять у дитячі будинки подарунки — одяг, кімнатні капці, солодощі. Грають у новорічних виставах. Минулої весни долучилися до пікніку для вихованців центру.

Тетяна познайомилася з Володимиром невипадково. Мати пригледіла майбутнього зятя у магазині побутової техніки. Купувала доньці подарунок на 25-річчя. Батько Тетяни, Юрій, товаришував із Володимиром. Разом рибалили.

— Я не спішив. Дав Тетяні час оговтатися після розлучення, — розповідає Володимир. — Через пару місяців "випадково" підвіз до Києва. Усю дорогу балакали, жартували.

— Пам'ятаю, заговорили про побут і Вова сказав, що любить готувати і ненавидить прибирання, — посміхається Тетяна. — Подумала — ми б стали ідеальною парою.

Перше побачення влаштували за два місяці, 3 березня 2013 року. Сходили в кіно. Згодом лишився на ніч. Спав на дивані в іншій кімнаті.

— Уранці приготував мені сніданок, ще й склав у судочок обід. Усе за 10 хвилин, — згадує Тетяна. — Ладно, думаю, нехай лишається. Підкорив увагою і турботою. Тепер традиційно готує сніданки й вечері. І мені, і сину стала необхідною його присутність. На мій день народження полетіли до Тунісу.

За рік Володимир освідчився Тетяні. Погодилася без вагань. Весілля зіграли лише цієї осені. Хотіли одружитися влітку, та щоразу не встигали через роботу. Тетяна працює менеджером у туристичному агентстві, Володимир — приватний підприємець.

Святкували у ресторані "Веранда". Прийшли 30 гостей. У весільну подорож полетіли в Єгипет.

— Ми не сваримося. Надто цінуємо і любимо одне одного, — каже Тетяна. — Одного разу думали хоч тарілки побити, але стало шкода розпаровувати сервіз. Сварки переводимо на жарт.

Подружжя виховує сина Тетяни від попереднього шлюбу 10-річного Олексія.

Зараз ви читаєте новину «Весільні подарунки віднесли дітям-сиротам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають