Білоцерківка Лілія Букса, 26 років, готує швидкий пиріг із домашнього сиру.
— Діти не завжди люблять цей продукт. Зате спеченим смакує всім. Пиріг простий і економний, — говорить Лілія. — Для приготування беру 500 грамів сиру. Жирність не має значення. Додаю два-три яйця, ванілін, 100 грамів цукру. Це буде начинка. Якщо додати нарізане кубиками яблуко — буде соковитіший.
Усе добре перемішує.
— У другій посудині замішую тісто. Готове воно буде розсипчасте, — продовжує. — До 120–130 грамів розм'якшеного вершкового масла додаю півтори склянки борошна і 100 грамів цукру. Ще три-чотири столові ложки какао-порошку.
Розтирає масу ложкою, поки масло рівномірно не розподілиться із сухими інгредієнтами. Висипає у скляну жаростійку форму три чверті коричневого тіста. Кладе начинку із сиру. Зверху — залишок тіста.
— Випікаю в духовці 40–50 хвилин за температури 1800С, — каже Лілія. — Дивлюсь через скло посудини — якщо сир зарум'янився, значить пиріг готовий. Прикрашати не треба, і так має незвичайний вигляд.
Коментарі