неділя, 21 квітня 2019 15:31

Шоколадний пиріг із сиром запікають 50 хвилин

Білоцерківка Лілія Букса, 26 років, готує швидкий пиріг із домашнього сиру.

— Діти не завжди люблять цей продукт. Зате спеченим смакує всім. Пиріг простий і економний, — говорить Лілія. — Для приготування беру 500 грамів сиру. Жирність не має значення. Додаю два-три яйця, ванілін, 100 грамів цукру. Це буде начинка. Якщо додати нарізане кубиками яблуко — буде соковитіший.

Усе добре перемішує.

— У другій посудині замішую тісто. Готове воно буде розсипчасте, — продовжує. — До 120–130 грамів розм'якшеного вершкового масла додаю півтори склянки борошна і 100 грамів цукру. Ще три-чотири столові ложки какао-порошку.

Розтирає масу ложкою, поки масло рівномірно не розподілиться із сухими інгредієнтами. Висипає у скляну жаростійку форму три чверті коричневого тіста. Кладе начинку із сиру. Зверху — залишок тіста.

— Випікаю в духовці 40–50 хвилин за температури 1800С, — каже Лілія. — Дивлюсь через скло посудини — якщо сир зарум'янився, значить пиріг готовий. Прикрашати не треба, і так має незвичайний вигляд.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний пиріг із сиром запікають 50 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають