субота, 09 березня 2019 15:37

У Гайку вирубують ліс

У Гайку вирубують ліс

У мікрорайоні Гайок, на межі Білої Церкви і Фурсівської об'єднаної територіальної громади — невідомі вирубують насадження. Почали 27 лютого. Вантажать у фури та вивозять. Зрубали 67 дерев на 1 млн грн, підрахували люди. Місцеві викликали поліцію.

— Дерева рубають, бо тут буде прокладена об'їзна дорога, — пояснює депутат Фурсівської ОТГ Геннадій Прищепчук, 50 років. — Простягнеться до школи №8. Так буде зручніше і самим місцевим, бо зараз ходять по багнюці. За планом там буде котеджне містечко.

Загалом, в ОТГ планують зрізати 830 дерев на площі 3 га. Мешканці Гайка виступають проти. 12 березня підуть на сесію Фурсівської сільради.

— 2007 року місце, де зрубують насадження, було адміністративною територією Фурсів. Того ж року засновник дачно-будівельного кооперативу "Комфорт-Хаус" придбав ділянку під забудову, — каже голова Фурсівської ОТГ Микола Фурсенко, 71 рік. — Дозвіл на вирубку дала відповідна служба в Києві. Там зведуть близько 200 будинків. Куди зрізані дерева подінуть — не знаю.

Мікрорайон Гайок входить до складу Фурсівської ОТГ. Та Біла Церква вважає цю землю своєю. Судиться за право власності. Вирубування влада райцентру вважає незаконним.

— Судимося за власність на ті землі. Розглядається чотири судові позови, — говорить міський голова Геннадій Дикий, 49 років. — 1952 року Міністерство оборони вилучило ці землі для створення мікрорайону Гайок. Згодом, на наш погляд, незаконно, територію ввели в межі Фурсівської громади. Ми звернулися до міністерства, аби її передали місту в комунальне користування. Але наші сусіди продовжують роздавати ділянки і видавати розпорядження про вирубку лісу. Кримінальна справа під контролем у прокурора. Про вирубку повідомили губернатору Київської області.

Зараз ви читаєте новину «У Гайку вирубують ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають