Ексклюзиви
неділя, 21 квітня 2019 15:48

Щомісяця платитимуть 1700 гривень на третю дитину

— Я — мама трьох маленьких дітей. Старшому сину — п'ять років, двійнятам по одному рочку, — каже гайсинчанка Ганна Тітаренко, 27 років. — Прочитала в інтернеті, що з квітня на третю дитину виплачуватимуть допомогу. Хотіла б про це дізнатися більше.

— Так, справді, з квітня цього року уряд щомісяця виплачуватиме батькам 1700 гривень на кожну третю і наступну дитину, — розповідає 46-річна Олена Бессараб, начальниця відділу контролю та виплати адресних грошових допомог управління соціальної та молодіжної політики Гайсинської райдержадміністрації. — Виплати нараховуватимуться, поки дитині не виповниться 6 років. Якщо в жінки троє дітей, двоє з яких двійнята або ж є трійня, то доплата стосуватиметься однієї дитини. Якщо в сім'ї, до прикладу, четверо дітей, двом із яких немає шести років, то держава буде виплачувати по 1700 гривень на обох. При цьому щомісячних 860 грн допомоги при народженні залишаються.

— Щоб оформити допомогу, комусь зі батьків потрібно звернутися у відділення соціального захисту. Там написати відповідну заяву. При собі слід мати оригінали та ксерокопії паспорта, ідентифікаційного коду, свідоцтва про народження дитини та посвідчення багатодітної сім'ї. Якщо останнього документа немає, то слід підійти в 107-й кабінет райдержадміністрації і вирішити це питання. Навіть якщо третій дитині 5 років, допомогу варто оформлювати.

В Україні налічується 160 тисяч багатодітних сімей, в яких є діти віком до 6 років. Уряд планує до кінця року виплатити таким батькам понад 2,4 млрд грн фінансової підтримки.

Зараз ви читаєте новину «Щомісяця платитимуть 1700 гривень на третю дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають