субота, 30 березня 2019 15:56

Роботодавці шукали працівників на ярмарку вакансій

20 березня у білоцерківському центрі зайнятості пройшов ярмарок вакансій. Представники різних підприємств запрошували до себе на роботу, роздавали буклети, відповідали на запитання містян.

Були представники книжкової фабрики, консервного заводу, компанії "Росава", заводу вентиляційних систем. Також військові.

— Такі заходи відбуваються щорічно. Вони дозволяють спілкуватися роботодавцю та безробітному віч-на-віч, — розказує заступник директора Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості Наталія Матяш, 59 років. — Якщо людину зацікавила вакансія й умови праці, керівник призначає зустріч уже на підприємстві. Захід дуже зручний роботодавцям. Вони можуть цілий день зустрічатися з людьми.

Найчастіше змінює роботу молодь. Людям за 45 років складніше її знайти.

— Є острах, що не візьмуть. Думають, що не підходять. Молодь у той же час приходить і просить заробітну плату не менше 10 тисяч гривень, — продовжує Наталія Василівна. — Студенти, що навчаються на заочній формі, можуть теж офіційно працевлаштуватися. Також є шанс знайти роботу людям з обмеженими можливостями.

Найбільше вакансій на заводі "Росава". Запрошують вулканізаторників та штампувальників.

— Є потреба у робітничих професіях — газоелектрозварювальниках, фрезерувальниках, верстатниках, токарях та водіях. Жінкам пропонуємо працювати швачками і кухарями. Але це займає багато часу, тому матері з маленькими дітьми відмовляються, — веде далі Наталія Матяш. — Ніхто не хоче йти у військові частини та виправну колонію №35. Там складно. Ми підписали контракт із колонією. З людьми, в яких закінчується термін ув'язнення, проводимо бесіди. Розказуємо, куди звернутися для працевлаштування і які документи потрібні.

Зараз ви читаєте новину «Роботодавці шукали працівників на ярмарку вакансій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають