субота, 18 травня 2019 14:53

Закінчується посівна кампанія

 

У Білоцерківському районі закінчується посівна кампанія. Станом на 13 травня засіяли 176 га ярою пшеницею, 626 га горохом, 2 878 га соєю та багатьма іншими культурами.

Говорити про майбутній урожай зарано, але затяжні дощі можуть спричинити грибкові хвороби посіяних культур. Про це каже керівник аграрної фірми "Білоцерківська" Леонід Розпутній, 59 років:

— Завжди більше готувалися до засухи, а цієї весни вологи більше ніж достатньо. Грибкові захворювання культур провокують саме сира погода і холодні ночі. Добре, що не було заморозків. Дощі відтягли терміни посіву, але не надто нашкодили врожаю. Спека може шкоди більше. На півтора тижня затягнули графік посівної пізніх культур — кукурудзи і сої.

У майбутньому сезоні ціна на кукурудзу і соняшник не підвищиться. Тоді як вартість пшениці залежить від урожайності і класу культури. Нижчою за минулий рік не буде.

Цьогоріч фірма "Білоцерківська" засіяла 409 га озимою пшеницею, 221 га озимим ріпаком, 463 га соняшником. Наразі сіє кукурудзу і сою.

Минулорічні врожаї кукурудзи, соняшника і ріпака стали найбільшими за останні 10 років в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Закінчується посівна кампанія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають