субота, 21 вересня 2019 13:05

Дітей навчатимуть американському футболу

У Білій Церкві відкрили дитячу школу американського футболу. На першому тренуванні 9 вересня зібралися 30 учасників. Вправляються на спеціальному стадіоні на вул. Ярослава Мудрого. Його збудували у серпні за кошти благодійного фонду "Рух молоді".

— У місті вже три роки існує доросла команда з американського футболу "Яструби". Стала віце-чемпіоном України в першій лізі. Через сімейні обставини я тимчасово припинив тренерську діяльність, тому команда розійшлася. Кращі гравці перейшли до столичних клубів. Тепер збираю команду назад, — говорить тренер 25-річний Олексій Зорін.

Клуб надає учням екіпірування — шолом та обладунки. Їхня вартість сягає 200 доларів. Замовляють у США. Вартість тренувань — 600 грн на місяць. Тренуються тричі на

тиждень. Дітей навчають три тренери.

— Американський футбол — гра на швидкість та реакцію. Поле коротше за футбольне. Це контактний спорт. Гравці збивають один одного з ніг. Але, за статистикою, у баскетболі травмуються частіше. Правила американського футболу занесені у Книгу рекордів Гіннеса як найскладніші. Займають 300 сторінок.

Зараз ви читаєте новину «Дітей навчатимуть американському футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають