неділя, 03 лютого 2019 00:29

40 людей відтворили битву з "Гри престолів"

Автор: фото надане Вікторією Григоревою
  Середньовічну битву учасники громадської організації ”Юр’їв” відтворили за Піщаним масивом у Білій Церкві. Билися несправжньою зброєю. Подібні бої влаштовують раз на півроку
Середньовічну битву учасники громадської організації ”Юр’їв” відтворили за Піщаним масивом у Білій Церкві. Билися несправжньою зброєю. Подібні бої влаштовують раз на півроку

Громадська організація "Юр'їв" відтворила битву з телесеріалу "Гра престолів". Його зняли за мотивами циклу книг американського письменника Джорджа Мартіна. Видовище відбулося за Піщаним масивом у лісі біля кар'єру. Учасники були одягнуті у середньовічний одяг. Мали несправжню зброю.

— За книгою, нічний дозор захищався від диких племен. Вони хотіли перетнути стіну, яка їх розділяла. Тікали від сніжної бурі і нечисті, — говорить член організації Вікторія Григорева, 20 років.

Зброя для відтворення битви була із м'яких матеріалів. У кого влучали тричі — вважався убитим.

— Одяг шиємо самі з підручних матеріалів, продовжує. — Найменшому учаснику 4 роки, найстаршому — 55. Готувалися місяць, ділилися на дві групи й обирали ролі. Учасники платили благодійні внески — по 50 гривень. Після гри працювала польова кухня, пили чай і їли пшоняну кашу.

— Бої — це лише частина гри. Головне — перевтілення в персонажа, вміння відтворити його психіку, навички, світогляд, — розповідає учасник 33-річний Юрій Зубар. — Це можливість побути кілька годин чи днів кимось іншим, відволіктись від реального життя і роботи.

Учасники організації "Юр'їв" тренуються щосуботи на стадіоні "Трудові резерви". Постійних членів — близько 20. Викладають лекції з історичного бою та акторську гру. Битву відтворюють раз на півроку. Зброю виготовляє на замовлення білоцерківець Максим Дуновський. Мечі коштують близько 1 тис. грн, щити — 1,5 тис.

Зараз ви читаєте новину «40 людей відтворили битву з "Гри престолів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають