субота, 17 серпня 2019 11:24

Вівсяні котлети панірують у манці

Автор: ФОТО надане Світланою Мірошніченко
  Вівсяні котлети можна подавати з томатним соусом
Вівсяні котлети можна подавати з томатним соусом

— Я не вегетаріанка, але м'яса намагаюся не їсти, — каже гайсинчанка Світлана МІРОШНІЧЕНКО, 56 років. — Щоб не спокушатися, то чоловікові теж не готую м'ясних страв. Щоб урізноманітнити щоденне меню, часто роблю вівсяні котлети.

Для страви потрібні дві склянки вівсяних пластівців, середня цибулина, велика картоплина та два яйця. Для панірування — манка.

Вівсяні пластівці жінка заливає окропом, щоб маса не була надто рідкою.

— Коли вівсянка набухне, додаю в суміш яйця, дрібно нашатковану цибулю, терту картоплину, сіль та перець за смаком. Ліплю котлети й панірую їх у манці. Смажу на середньому вогні до золотистого кольору. У принципі в такому вигляді страва готова до вживання. Але можна ще окремо підсмажити моркву з цибулею протягом 10 хвилин. Потім додати в ту ж сковорідку дрібно нарізані помідори й тушкувати ще хвилин п'ять. Не забудьте в цей соус додати спеції. Котлети із соусом не тушкую, бо можуть розм'якнути. Просто додаю при подаванні на стіл. Виходить смачно, швидко й корисно.

Зараз ви читаєте новину «Вівсяні котлети панірують у манці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають