неділя, 20 січня 2019 22:35

"Теща подарувала футболку та кілька краваток"

Голова Полтавської районної ради Михайло Кононенко 8 січня відсвяткував 57-річчя. У день народження був удома із сім'єю. Наступного дня — з колегами-керівниками, головами сільрад і депутатами в кафе.

Святкову вечерю вдома готувала дружина Алла Іванівна, 40 років. В гості приїхали діти, теща, сестра дружини із чоловіком.

— Стіл був майже такий, як на Новий рік, — сміється Михайло Михайлович. — Святкували ж наступного дня після

Різдва.

Серед страв — запечена з яблуками гуска, нарізки, домашня ковбаса, сало, олів'є. За гарнір — товчена картопля. Також замовили торт без свічок і написів. Із напоїв були горілка й шампанське.

— Я більше полюбляю коньяк. Найдужче подобається "Закарпатський", — розповідає Михайло Кононенко. — Також люблю червоне сухе вино. Тому мені сестра дружини вручила декантер — спеціальний скляний графин, у якому вино насичується киснем. Теща подарувала футболку з мого любимого магазину та кілька краваток.

Дружина з молодшим сином 12-річним Михайлом приготували фітнес-браслет.

— Планую цього року піти в спортзал. Старший син зробив нематеріальний подарунок. Виконав свої давні обіцянки. Рідні бажали здоров'я і щоб часу вистачало на роботу і сім'ю. Наступного дня після роботи зустрівся з колегами-керівниками в одному з полтавських кафе. Зібралося чоловік 20. Кухня була здебільшого українська. Пригощав гостей фаршированою щукою, шашликом, люля-кебабом, салатами різними, соленими помідорами й огірками, салом, ковбасами, картоплею.

— Сільські голови подарували різний дерев'яний столик ручної роботи із шаховою дошкою й фігурами. Також чимало ікон. Я їх не збираю, проте дарують. Друзі-волонтери презентували янгола-охоронця

ручної роботи. Керівники комунальних підприємств приготували сервірувальний столик на колесах. Теж ручної роботи. Ще колеги вручили дриль і сказали, щоб свердлив удома, а не на роботі, — сміється.

За столом співали українські пісні, танцювали. Близько сьомої вечора почали розходитись по домівках.

Професійним здобутком минулого року вважає добудову районної лікарні.

— Я прийшов у Полтавський район 2005-го. Зайшовши до лікарні, побачив, що в одному кабінеті сидять два терапевти і приймають хворих. Це було дивно. Тоді ми й поставили у плани добудову до лікарні. Торік закінчили.

— В особистому житті всього вистачає. Хочу поїхати на відпочинок до Західної України з родиною. Намагаємося бувати двічі на рік. Люблю ліс, гори, свіже повітря, термальні води.

Зараз ви читаєте новину «"Теща подарувала футболку та кілька краваток"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають