понеділок, 19 серпня 2019 10:53

"Своїх дітей від професії відмовлятиму"

Автор: фото надане Ольгою Федіною
  У власному стоматологічному кабінеті Ольга Федіна працює з рідною сестрою
У власному стоматологічному кабінеті Ольга Федіна працює з рідною сестрою

— Тато й мама познайомилися в медінституті, навчалися на стоматологів. Закохалися, одружилися, а через деякий час з'явилася я. Доки росла, багато чула про професію, — розповідає стоматолог Ольга Федіна, 34 роки. Її батьки — Ігор Арсентійович, 59 років, та 56-річна Галина Іванівна Федіни — все життя пропрацювали стоматологами в Карлівській клінічній лікарні. Зараз батько вже на пенсії.

— Батьки ніколи не впливали на мене й на мою сестру Тетяну. Коли я вступала одразу у три вузи, підтримували мене. Тато навіть намагався відговорити від стоматології, — веде далі Ольга Федіна. — Казав, що для жінки це важко — морально і фізично. Тим паче, якщо працювати в лікарні. Це й нічні зміни, і велике навантаження. Агітував обрати юридичний чи економічний вуз. Та я вирішила, що теж буду стоматологом. Їхню підтримку й опору відчуваю і зараз. Така ж ситуація і з молодшою сестрою Тетяною, яка теж обрала стоматологію.

Сестри разом працюють у стоматологічному кабінеті, який Ольга відкрила на початку 2019 року в Карлівці.

— Закінчила Полтавську медакадемію, працювала у поліклініці. У березні цього року отримала ліцензію й відкрила кабінет. Сестра була в ­декреті, тож зараз у мене на стажуванні. Поки що їй важко все схоплювати. ­Допомагаю.

Маю багато вдячних клієнтів, говорить Ольга. Трапляються й унікальні випадки.

— Колись прийшов клієнт, у якого було шість передніх різців замість чотирьох. І була мама нареченої, в якої випали всі зуби. Треба було за два тижні "відремонтувати" дві щелепи, аби вона могла нормально говорити й усміхатися для фото. Надзвичайно приємно, коли потім бачиш щасливих пацієнтів. Раз посеред вулиці наздогнала бабуся, обнімала й дякувала за зуби. Або 8-річна дівчинка, яку лікую з 2,5 року, теж завжди вітається і обнімає, коли бачить.

Живе Ольга окремо від батьків, власної родини ще не має.

— Як будуть діти, не змушуватиму їх іти моїми стопами. Навіть відмовлятиму. Бо у професії багато складних нюансів — до тебе приходять із болем, не з радістю. І ти маєш не нашкодити людині, а зробити все максимально якісно. Не кожен клієнт буде вдячний, навіть якщо ти виконаєш все ідеально.

Зараз ви читаєте новину «"Своїх дітей від професії відмовлятиму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають