Ексклюзиви
неділя, 20 січня 2019 22:38

"Маю параметри, близькі до ідеалу — 89–63–90"

Автор: фото надане Софією Мокрою
  Софія Мокра із Мачух зі школи бере участь у конкурсах краси. В останньому перемогла у двох номінаціях — ”Пані Берегиня” і ”Пані Успіх”
Софія Мокра із Мачух зі школи бере участь у конкурсах краси. В останньому перемогла у двох номінаціях — ”Пані Берегиня” і ”Пані Успіх”

Софія Мокра взяла участь у 10 конкурсах краси

— Конкурси краси додають впевненості в собі. Коли на сцені — відчуваю повноту життя, — розповідає 27-річна Софія Мокра із села Мачухи Полтавського району. Брала участь у ювілейному 30-му конкурсі дівочої вроди "Красуня Полтави 2018" у категорії "Пані". Він пройшов у театрі ім. Миколи Гоголя. Перемогла у двох номінаціях — "Пані Берегиня" і "Пані Успіх".

У "Пані Полтава" запросили вісьмох учасниць віком від 27 до 36 років, які одружені й мають дітей.

— Тричі брала участь у цьому конкурсі. 2006-го мені було 15 років. Стала другою віце-міс і забрала титул "Зваба". Конкуренції не відчувала. Дівчата підтримували одна одну. З кимось спілкувалася більше, з кимось — менше. Одній з учасниць останнього конкурсу, Марині, — 36 років. Живе у Полтаві. Блондинка із довгим волоссям. На свій вік не виглядає. Слідкує за собою, має гарну фігуру. Ніхто б не подумав, що юристка. Завоювала титул "Пані модель". Має жениха, але, здається, без дітей. Єдина виходила на сцену не з власним сином. До участі допустили, бо підійшла за параметрами. Її однолітка Вікторія — висока блондинка із сильним характером. Отримала титул "Пані темперамент". Займається нарощенням вій, шугарнігом.

До конкурсу Софія готувалася півтора місяця.

— Ходила на репетиції тричі на тиждень по півтори години. Нас водили магазинами, щоб вибрати одяг. Потім його презентували на сцені. Були майстер-класи — як правильно ходити на каблуках під музику. Займалися хореографією. Робили постановки на дефіле. Багато навчили стилісти, які підбирали нам образи. У день конкурсу встала о четвертій ранку. Склала одяг, косметику. О 9:00 поїхала в салон краси. Зачіску робили півтори години. У мене були об'ємні хвилясті локони. Потім нанесли макіяж. Добиралася до театру на таксі. Була ще й генеральна репетиція. Там на мене чекав чоловік Юрій, доньки та чоловікова сестра Аня. Вона робила донькам зачіски.

— Після конкурсу підходили люди. Казали, що вболівали за мене. Не погоджувалися із рішенням журі. Вважаю, що розсудили не зовсім правильно. Могла б і дати мені титул віце-міс. Але нічого, далі буде, ще поборюся. Маю гарні параметри, близькі до ідеалу — 89–63–90. Зріст — 1,75 метра. Ходжу в спортзал тричі на тиждень Відвідую групові заняття із йоги, танці латіно, пілатес. Або роблю вправи на тренажерах. Якщо абонемент закінчується, займаюся спортом удома — присідаю, качаю прес.

Витрачаю на себе приблизно 1000 гривень на місяць. Буває, більше. Роблю зачіски в салоні краси перед святами. Одна — 550 гривень. Відвідую манікюрний кабінет раз на місяць за 250 гривень, стрижусь за 135. Купую якусь одну річ — плаття чи кофту.

Під час першого виходу була в сукні, яку орендувала в подруги за 200 грн.

— Це червона сукня із шлейфом. На конкурсі "Материнство" учасниці виходили з дітьми. Моїй Крістіні — 6 років, Діані — 3. Для старшої придбали в ательє голубу пишну сукню за 400 гривень. У молодшої була такого ж кольору, з бантом і білими перлинами. Вони модніци, постійно крутяться біля дзеркала. Беруть іноді без спросу косметику. Старша помади псує. Брали мої туфлі на підборах — теж каблуки підпортили. Менша — лак весь вибризкала. За це наказую. Можу поставити в куток на 10 хвилин.

Чоловік 36-річний Юрій після конкурсу подарував букет гербер та лілій.

— Він мене підтримував, сидів у залі. До участі у подібних конкурсах ставиться із розумінням. Поважаємо рішення один одного. Після конкурсу приїхали додому, накрили стіл. Сестра чоловіка помогла зі святковою вечерею. Засмажили курку, зробили картопляне пюре, була нарізка із сиру, ковбаси та фруктів. Випили шампанського.

Юрій Мокрий займається розробкою комп'ютерного забезпечення та інформаційними послугами. До декрету Софія працювала фрілансером, писала на замовлення наукові роботи. За освітою — вчитель іноземних мов.

Ромашкову воду для обличчя треба заморозити

Софія Мокра готує домашні маски для обличчя. Улюблена — на основі сухої ромашки.

Жменю трави витримує на водяній бані, щоб розбухла. Проціджує, воду заливає у форми для льоду. Щоранку ромашковий лід прикладає до лиця.

Гарно тонізує шкіру. Обличчя стає свіже, світле.

Також робить маски із фруктів та овочів. Протягом дня п'є багато води і не переїдає.

Зараз ви читаєте новину «"Маю параметри, близькі до ідеалу — 89–63–90"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають