субота, 08 червня 2019 17:51

"Хтось залежить від наркотиків, а ми — від машин"

Автор: Лілія Швець
  Автогонщик Андрій Коніченко 18 травня в Горішніх Плавнях виборов третє місце у змаганні з автомобільного спорту "Ралі Спрінт" у категорії повноприводних автомобілів
Автогонщик Андрій Коніченко 18 травня в Горішніх Плавнях виборов третє місце у змаганні з автомобільного спорту "Ралі Спрінт" у категорії повноприводних автомобілів

— Готував машину до змагань на асфальті. А о восьмій вечора товариш скинув СМС, що завтра зранку буде турнір у Горішніх Плавнях — на ґрунті. Майже ніч не спав, готував авто. Хотілося поганяти. А вийшло, що і призером став, — говорить 27-річний Андрій Коніченко, автогонщик із селища Нові Санжари на Полтавщині.

18 травня в Горішніх Плавнях посів третє місце в змаганнях з автомобільного спорту "Ралі Спрінт" у категорії повнопривідних автомобілів. Було вісім учасників із Полтавщини та Світловодська Кіровоградської області.

— Брати участь у ралі став 2015 року, — продовжує Андрій. — Проте любов до автомобілів почалася з дитинства. В юності брав батьківську машину й їздив полями. Перші мої автоперегони відбулись у Полтаві. Потрапив випадково і неочікувано для себе посів ­четверте місце. Потім у Дніпро їздив, де теж займав хороші місця. Зрозумів, що треба просувати цю справу

Автомобіль "Опель Корса Б" для гонок змайстрував сам. Для цього купив машину з каркасом, який виготовили у Польщі.

— Із мотором допомагали друзі, — пояснює. — Ходову купував і переробляв. Зараз у машини з рідного — лише кузов. З виду вона стандартна, а всередині все змінено. Таких дуже мало.

Тренується зазвичай на полях.

— Намагаюся полем їздити, щоб нікого не травмувати. Переважно це відбувається, коли проведу певні роботи з машиною, аби перевірити на справність. А з нею я щось роблю постійно — удосконалюю. На це витрачаю багато часу, сил, фінанси — болюча тема. Це приблизно 60 відсотків мого доходу, — каже.

Машина Андрія Коніченка одного разу перекинулася.

— У таких гонках аварії трапляються часто. Ніхто через це не опускає руки. Хтось залежить від наркотиків, а ми — від машин. Це хвороба.

За освітою Андрій Коніченко інженер-механік нафтогазової галузі. Працює автомаляром, також ремонтує автомобілі в Нових Санжарах.

Зараз ви читаєте новину «"Хтось залежить від наркотиків, а ми — від машин"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають