неділя, 17 лютого 2019 00:42

З університету відрахували 850 студентів

Автор: фото з сайту persha.kr.ua
  Іноземні студенти філії Донецького медичного університету в Кропивницькому мітингують після відрахування їх із вузу. Вимагають пояснень від керівництва навчального закладу
Іноземні студенти філії Донецького медичного університету в Кропивницькому мітингують після відрахування їх із вузу. Вимагають пояснень від керівництва навчального закладу

З Донецького медичного університету, філія якого працює в Кропивницькому, відрахували 850 іноземних студентів. Причина — борг за оплату навчання.

— Відрахували студентів, які не підписали з університетом контракт про навчання, — пояснює Сергій Стулов із ректорату університету. — Вони укладали договори з фірмою-посередником "Українські освітні послуги", їм же і платили гроші. Університет ці кошти не отримав. Виник борг у 30 мільйонів гривень.

Рішення про відрахування набуде чинності 18 лютого.

7 лютого студенти влаштували акцію протесту під деканатом. Вимагали пояснень. У руках тримали плакати: "Ректор, де наші гроші?", "Україно, ми довіряли тобі". За рік навчання вони платити від $4 до 9 тис. — 110–250 тис. грн. Мають чеки, кажуть.

— В университете сказали, что мы не платили ничего. И если сейчас не подпишем контракт на оплату, то вернемся домой, — розповідає другокурсник із Лівану Ганан Альбітар. — Хіба це справедливо? Я заплатив 4 тисячі доларів. Як поясню батькові, що гроші зникли і мені потрібно ще стільки ж?

— Все отчисленные отказываются повторно платить, — говорить ліванець Мохаммед Алькассар, навчається на третьому курсі. — Декан сказав нам: "Немає грошей — вільні. Університет без оплати працювати не може".

Зараз ви читаєте новину «З університету відрахували 850 студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають