Ексклюзиви
субота, 30 березня 2019 15:59

Відзнаку Омеляна Ковча отримали чотири капелани

У Києві вшанували Блаженного священномученика Омеляна Ковча (1884–1944). 25 березня виповнилося 75 років із дня його смерті.

27 березня о 19:00 в Національній опері України ім. Тараса Шевченка відбулося урочиста церемонія вручення відзнак Блаженного священномученика Омеляна Ковча.

Цьогоріч лауреатами відзнаки стали чотири українські військові капелани, представники церков і релігійних спільнот. У рамках церемонії вручення нагород відбулася прем'єра мистецького проекту "Божий агнець" від співачок сестер Тельнюк.

Омелян Ковч у 1920–1930 роках був настоятелем храму в Перемишлянах — тепер райцентр на Львівщині. Під час радянських репресій рятував поляків. Із приходом нацистів захищав євреїв, під час Голокосту допоміг вижити 2 тис. осіб. За це потрапив до концтабору. Там його називали "парохом Майданеку" — був єдиним духівником, який правив служби, сповідував і висвячував представників різних конфесій. 1999-го його визнали праведником, а за два роки Папа Римський Іван Павло ІІ зарахував Омеляна Ковча до числа мучеників.

Зараз ви читаєте новину «Відзнаку Омеляна Ковча отримали чотири капелани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають