субота, 17 серпня 2019 11:20

Українець став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.KYIV2019.ORG / ПАВЛО КУБАНОВ
  Олексій Середа — уродженець Луганська. Нині його сім’я живе у Миколаєві. Тренується спортсмен у Києві
Олексій Середа — уродженець Луганська. Нині його сім’я живе у Миколаєві. Тренується спортсмен у Києві

13-річний Олексій Середа став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду. Турнір відбувся у Києві 5–11 серпня.

Уродженець Луганська переміг у змаганнях на 10-метровій вишці. Перевершив рекорд британця Тома Дейлі. Середа має 13 років і сім місяців. Дейлі здобув "золото" 2008-го і був на три місяці старший.

Родина Олексія Середи живе в Миколаєві.

— Я іноді кажу Льоші: у тебе немає дитинства. Та він ніколи не скаржиться: "Мам, усе добре". Почав займатися стрибками в місцевому спорткомплексі "Водолій". Згодом його з тренером забрали до Києва. Ми так довго йшли до цієї перемоги, що нині в мене не залишилося жодних почуттів, окрім величезного полегшення, — каже мати Олена Середа.

Після оголошення результатів Олексій занурив медаль у басейн. Сказав: "Я дуже радий. Хочу відпочити". А головний тренер збірної команди України зі стрибків у воду Тамара Токмачова додала: "І суші".

Середа займається спортом майже 10 років. Тоді їх із сестрою Марією батьки привели в басейн. Олексій виявився здібним до стрибків. Щодня займається щонайменше 6 год. Останні чотири роки тренується в Києві.

— Щоб досягти мети, треба постійно працювати. Я хочу виграти Олімпіаду, — каже.

Літні Олімпійські ігри відбудуться влітку 2020 року в Токіо, Японія.

У загальному заліку чемпіонату українські спортсмени посіли друге місце із сімома медалями — трьома золотими, трьома срібними й однією бронзовою. На першому місці в командному заліку — Росія, на третьому — Німеччина.

Зараз ви читаєте новину «Українець став наймолодшим чемпіоном Європи зі стрибків у воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають