неділя, 03 березня 2019 22:40

Порошенка провезли найрозбитішою дорогою міста

Автор: www.Facebook.com_Андрій Залівський
  Кортеж президента Петра Порошенка їде вулицею Львівською на околиці міста Червонограда. Дорогу тут не ремонтували з 90-х років
Кортеж президента Петра Порошенка їде вулицею Львівською на околиці міста Червонограда. Дорогу тут не ремонтували з 90-х років

"Ви всі хотіли, щоб президент України проїхав тією дорогою. Я йому передав. Він зробив це. І пообіцяв допомогти у виділенні коштів на ремонт", — пише у соцмережі "Фейсбук" Андрій Залівський, мер міста Червоноград Львівської області. 23 лютого місто відвідав президент України Петро Порошенко.

Міський голова виклав фотографії та відео, як кортеж Порошенка повільно їде вул. Львівською до міста. Оминає велику кількість ям і калюж.

— Цей шматок дороги є частиною міжнародної траси, що веде до Ковеля і далі на Брест. Це окружна міста. Але в нас немає ні грошей, ні повноважень, аби відремонтувати ті 3,5 кілометра, — кажуть у мерії.

Петро Порошенко на Львівщину прибув у рамках передвиборчого туру. Спершу побував у Львові, на Раді регіонального розвитку області. Далі поїхав у містечко Великі Мости Сокальського району. Там побував у церкві Пресвятої Богородиці. Її парафіяни одні з перших перейшли до Православної церкви України.

Червоноград — місто на півночі Львівщини. Тут живуть майже 60 тис. людей. Поблизу працюють сім вугільних шахт.

Перед приїздом президента місто вичистили. За два дні залатали ями на дорогах. Центр вимили. Біля пам'ятника загиблим шахтарям встановили вісім новеньких лавочок із вбудованими пристроями для зарядки телефонів і стільки ж смітників.

— Надійшло розпорядження — добровільно-примусово, але мають бути п'ятеро вчителів зі школи на площі, — розповідає Віра, 37 років. Прізвища не називає. Працює в одній зі шкіл міста. — Автобуси наймали із сусідніх районів — везли бюджетників. Коли ти на зарплаті в держави, відкараскатися від неї неможливо.

На центральній площі 21 лютого в дощ білили бордюри та робили розмітку. За кілька днів до зустрічі шахтарям повністю виплатили заробітну плату за грудень. 22 лютого на рахунки шахт надійшло 40,3 млн грн.

Президент приїжджає в місто по обіді. Проводить кілька годин у готельному комплексі "Шато" на околиці міста.

— Нагнали стільки військових, що їх тут зроду не було. Автобуси з гвардійцями поховали по дворах і парках. Молоді пацани з автоматами ходили, — розповідає місцевий Валерій, 43 роки. — Снайпер сидів на Народному домі. Навіть не ховався. Люди на нього пальцями тицяли.

На сцені кількатисячну публіку розважає гурт "Мандри". Веде мітинг режисер фільму "Кіборги" Ахтем Сеітаблаєв. Співає львівська співачка Софія Федина.

Зараз ви читаєте новину «Порошенка провезли найрозбитішою дорогою міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають