пʼятниця, 25 січня 2019 14:45

З'явиться нове ОТГ — що думають селяни

З'явиться нове ОТГ — що думають селяни
Тахтаулівська сільрада планує об'єднатися з Сем'янівською та Бричківською сільрадами. Фото: Правда.іф

84% селян з Тахтаулівської сільради за об'єднання з Сем'янівською та Бричківською сільрадами. Меншість за приєднання до Полтави.

Про це кореспонденту "Газети" повідомили у Тахтаулівській сільраді.

У селі організували громадські слухання щодо об'єднання. Зібралося до 300 людей. Із 270 зареєстрованих осіб 42 — за приєднання до Полтави, а 228 за формат об'єднання втрьох.

"Розглядали можливі варіанти для Тахтаулівської сільради. Перший — це об'єднання трьох сільрад: Бричківської, Сем'янівської і Тахтаулівської і приєднання нас до Полтави. Більшість за створення ОТГ. Після громадських слухань створили робочу групу із 5 осіб, яка з 25 січня почала переговорний процес із Сем'янівською сільською радою. Навіть, якщо Перспективним планом області затвердили Сем'янівську сільраду центром громади, його можна змінити, але головне, щоб Сем'янівська сільрада погодилась на об'єднання. А потім вже будемо з'ясовувати, де буде центр громади, де розміщуватимуться адміністративні заклади. Зараз важливо вислухати громаду Бричківки, Сем'янівки, депутатський корпус і дійти згоди. Триває процес переговорів", - розповіла Олена Кравцова, голова Тахтаулівської сільради.

Варіант приєднання до обласного центру можливий, але не перспективний для селян.

"Якщо приєднаємось до Полтави, то станемо ще одним спальним районом. Ми втрачаємо школу, амбулаторію, податки будуть вищі і не думаю, що зараз Полтава може вкладати кошти у інфраструктуру Тахтауловому. Об'єднаючись з Полтавою ми втрачаємо і депутатський корпус — ми не зайдемо з належною кількістю депутатів", - сказала Олена Борисівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільрада судитиметься з облдержадміністрацією

Три сільради вже протягом двох років не можуть дійти згоди, щодо об'єднання.

"Хоч ми і не з великими коштами зайдемо в громаду, але вона має право на існування. Самі будемо господарями і не чекатимемо поки нам подадуть щось. Розмову про об'єднання ми вели ще з 2016 року з депутатами сільрад і не могли дійти згоди. Але Перспективний план змусив пришвидшити події — до кінця року ми повинні обов'язково об'єднатися. Потім обласна рада на свій розсуд вирішить нашу долю: чи ОТГ створити, чи до Полтави приєднати", - продовжила Олена Кравцова.

На громадських слуханнях у Тахтауловому також були присутні і радники Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування.

"Якщо з Бричківкою Тахтаулове домовиться, то Сем'янівка все одно доєднається. Потрібно не гарячкувати, а діяти. Перспективний план все одно ні до чого не зобов'язує, він тільки наштовхує на роздуми та дії", - додав Олександр Ісип, радник з децентралізації.

21 грудня в краєзнавчому музеї відбулася сесія Полтавської обласної ради. На ній депутати прийняли рішення утворити об'єднану громаду із сіл Тахтаулове, Жуки та Сем'янівка. Останнє стане центром.

Зараз ви читаєте новину «З'явиться нове ОТГ — що думають селяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають