Ексклюзиви
середа, 14 серпня 2019 17:50

Жінка з династії стоматологів розповіла про таємниці професії

Жінка з династії стоматологів розповіла про таємниці професії
Жінка з родини стоматологів.Фото: Ольга Федіна

У Карлівці на Полтавщині живе родина Федіних, де всі працюють лише стоматологами.

Журналіст "Газети" поспілкувався із Ольгою Федіною.

"Батьки познайомилися в університеті, обидва вчилися на стоматологів. Закохалися, одружилися, потім з'явилася я. А через 4 роки народилася сестра Тетяна", - розповіла жінка. Її батьки, Ігор Арсентійович та Галина Іванівна Федіни, все життя пропрацювали стоматологами. Тож дівчата змалку дізналися про особливості професії.

За словами Ольги, стоматологія їй подобалася з дитинства. Не зважаючи на те, що батько постійно відмовляв, вступила у Полтавську медакадемію.

"Батько радив обрати юридичний чи економічний вуз. Казав, що жінці в стоматології важко. Тим паче, якщо працювати у поліклініці, треба і на нічні зміни виходити. Та я не злякалася складнощів", - розповіла Ольга. Медакадемію дівчина закінчила на "відмінно".

Перший час працювала у лікарні в Карлівці. З весни 2019 року відкрила власний стоматологічний кабінет. Туди й забрала працювати молодшу сестру, яка також вирішила стати стоматологом.

Про клієнтів розповіла тільки позитивне, сказала, що невдячних трапляється мало.

"Вдячні клієнти завжди вітаються, дякують. Пам'ятаю, як було приємно зустріти бабусю на вулиці, яку нещодавно лікувала. Вона обняла й довго дякувала. А ще часто зустрічаю дівчинку, яку лікую вже 6 років. Вона завжди вітається і посміхається", - вказала Ольга.

Додала, що траплялися й унікальні випадки. Так, до неї звертався клієнт, у якого було 6 різців замість 4. І приходила жінка, якій треба було відновити всі зуби за короткий час, бо за два тижні в її доньки - весілля.

За словами Ольги, своїм дітям не радитиме йти у стоматологію. Професія, на її думку, важка, дуже відповідальна й нервова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селищі Ланна громада відкрила свій стоматкабінет

Згідно з новим законодавством, до вузьких спеціалістів можна буде ходити без направлення сімейного лікаря.

Без направлення сімейного лікаря можна буде відвідувати стоматолога, психіатра та гінеколога.

Зараз ви читаєте новину «Жінка з династії стоматологів розповіла про таємниці професії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають