вівторок, 11 грудня 2018 16:35

За 7 днів 200 декларацій: у двох селах з'явився сімейний лікар

За 7 днів 200 декларацій: у двох селах з'явився сімейний лікар
Чорноглазівці та Вовківці з'явився сімейний лікар. Фото: Еспресо TV

3 грудня у Чорноглазівській і Валківській сільрадах Полтавського району з'явився сімейний лікар Олена Цокало. За цей час із ним підписали декларації 200 місцевих.

У 9 селах, які належать до цих сільрад, проживає 1400 людей. Дехто з них підписав договори з сімейним лікарем із Гожулів, що за 12 кілометрів та у Полтаві.

"Люди із задоволенням йдуть. Мені так раді ще ніде не були. Це не дивно. Бо місцеві 2 роки не мали сімейного лікаря. Попередній поїхав у зону ООС", - розповіла Олена Цокало.

Вона три роки обслуговує й Пальчиківську сільраду. Там із 1400 мешканців 1250 уклали з нею декларації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чверть хворих на ГРВІ отримують пневмонію - районний терапевт

Зараз селяни масово несуть документи на оформлення договорів, з хворобами звертається небагато. За цей час на медоглад прийшли зо два десятки місцевих. Здебільшого звертаються люди похилого віку із тиском та вірусними інфекціями.

У Чорноглазівці новий лікар приймає щовівторка у місцевому ФАПі. У Валках - щочетверга в приміщенні сільради. До тамтешньої амбулаторії перебереться, коли там підключать опалення. Час прийому з 9:00 до 16:00 години. Після 12-ти - їздить на виклики.

В Полтавській обласній лікарні помер 3-річний хлопчик. Мав пневмонію. Його в тяжкому стані перевезли з Гадяцької ЦРЛ.

Зараз ви читаєте новину «За 7 днів 200 декларацій: у двох селах з'явився сімейний лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають