понеділок, 25 березня 2019 10:05

З яких колодязів не можна пити воду

З яких колодязів не можна пити воду
У колодязях Білої Церкви виявили перевищення вмісту нітратів. Фото: ua.depositphotos.com

У лютому вода комунального водопроводу та громадських колодязів на вул. Грибоєдова, 10, Василя Стуса, 20 і Тімірязєва, 18 відповідала вимогам Державних санітарних норм і правил "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною".

Кожного місяця у Білій Церкві проводять моніторингові дослідження якості питної води з комунального водопроводу та децентралізованих джерел водопостачання (колодязів ) на санітарно-хімічні, мікробіологічні показники, повідомляє 04563.com.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колодязь чистять двічі на рік

У воді колодязів Білої Церкви виявили перевищення вмісту нітратів за адресами:

- пров. Таращанський, 44, кв. 1 - в 1,59 раза (79,78 мг/куб. дм при допустимій нормі 50 мг/куб. дм);

- вул. Роз'їздна, 4 кв. 1 в 1,99 раза (99,33 мг/куб. дм при допустимій нормі 50 мг/куб. дм).

Як відзначають у відділі лабораторних досліджень, вживання води з високим вмістом нітратів для пиття та приготування їжі дітям віком до 3 років небезпечне через можливість розвитку водно-нітратної метгемоглобінемії.

В одному із сіл Березівського району на Одещині в колодязі знайшли труп чоловіка. Мав ножове поранення в серце. Особу вбитого чоловіка встановили. Ним виявився 35-річний місцевий мешканець, який зник у листопаді торік.

Зараз ви читаєте новину «З яких колодязів не можна пити воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають