субота, 23 березня 2019 15:45

Водогін для двох полтавських сіл обійдеться у 2 мільйони

Водогін для двох полтавських сіл обійдеться у 2 мільйони
Жителів Мачух та Калашників забезпечать водою до кінця цього року. Фото: pershyj.

Мешканців сіл Мачухи та Калашники Полтавського району місцева влада вирішила забезпечити водогоном. На це з місцевого та обласного бюджету виділять майже 2 млн грн.

Про це розповів депутат Мачухівської ОТ Олег Хадін.

"Води у громаді у більшості немає. Користуються колодязями. Питання водопостачання закрито в Полузір'ї, Плоскому і частково по Мачухах і Калашниках.Основний населений пункт - Мачухи - зараз без води. Там живуть майже 2,5 тисячі людей. Із них до 2 тисяч користуються колодязною водою. У Калашниках живуть десь 800 людей. Водопровідну воду мають лише декілька сотень. Отримають воду у Мачухах жителі вулиць Миру, Гагаріна, Польової, Лялі Убийвовк. Тобто , якщо в'їхати у село і прямувати у бік Кременчука, водою забезпечать ліву сторону села", - пяснив Хардін.

Труби планують прокласти до дворів. Далі люди за власний кошт будуть заводити воду.

На питання, а що робити тим, у кого недостатньо коштів щоб підключитись до водогону - каже, що є кредити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бабусі не сказали, куди мене забрали. У неї від нервів випало 12 зубів" - село з-під Чорнобиля 26 років тому переїхало на Полтавщину

"Є програми кредитування, коли за невеликі відсотки річних людям під подібні речі держава надає кредит", - додав депутат.

Воду планують провести до кінця цього року.

У селі Макухівка Полтавської області люди виступають проти функціонування місцевого смітника, який починається за 300 м від найближчих хат. Сміттєвий полігон займає майже 17 га. Він найбільший в області і мав би закритися ще 2006 року.

Зараз ви читаєте новину «Водогін для двох полтавських сіл обійдеться у 2 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають