четвер, 14 березня 2019 15:20

У трьох районах висаджують ліс

У трьох районах висаджують ліс
Полтавське управління лісового госпордарства висаджує ліс у трьох районах. Фото: kamin.rayon.in.ua

Полтавське управління лісового господарства розпочало садити дерева в Полтавському, Котелевському та Чутівському районах.

Про це розповіла прес-секретар Полтавського лісгоспу Лілія Гнатенко.

Лісництва на території цих районів підпорядковуються Полтавському управлінню лісового господарства. 150 га засадять різними породами.


"Дерева саджаємо різні - дивлячись, у якому районі. Переважно, це сосна звичайна — 80 відсотків. Подекуди листяні — наприклад, дуб", — пояснила Лілія Гнатенко

У спеціальних лісових розсадниках вирощують сіянці. Такий є в Борівському лісництві Котелевського району. Навесні сіянці викопують, обробляють корінці проти шкідників. Потім везуть у лісові масиви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Верхолами масово чистять сосновий ліс

Саджають ліс із трактора. На схилах і в ярах, де не може проїхати транспорт, роблять це вручну. Використовують "меч Колесова" — спеціальний ручний пристрій.

У Полтавському районі дерева висаджують в Чалівському лісництві поблизу Терешків та в Руднянському лісництві (за Лісовими Полянами). Листяні породи садять у Чутівському районі.

Тахтаулівській сільраді потрібен директор комунального підприємства "Спектр". Шукають громадянина України з вищою освітою, знанням техніки, державної мови і досвідом роботи на керівних посадах.

Зараз ви читаєте новину «У трьох районах висаджують ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають