понеділок, 11 лютого 2019 13:55

У Машівській ОТГ хочуть збудувати ще одну амбулаторію

У Машівській ОТГ хочуть збудувати ще одну амбулаторію
Амбулаторію загальної практики сімейної медицини планують збудувати в селі Селещина. Фото: Kurs.if.

Сільську амбулаторію загальної практики сімейної медицини планують збудувати в селі Селещина, що входить до складу Машівської об'єднаної територіальної громади, 2019 року.
Про це повідомляє kolo.news

"У Селещині є амбулаторія, але вона потребує ремонту й не відповідає сучасним стандартам. Тому ми вирішили цього року збудувати нову, долучившись до державної програми будівництва сільських амбулаторій. Згідно з нею, більшысть грошей дають із державного бюджету. З місцевого витрачаємо лише мільйон гривень. Область обіцяє наповнити її необхідним обладнанням і забезпечити автомобілем, – сказав Микола Кравченко, голова Машівської ОТГ.

Селещинська амбулаторія обслуговує понад 3 тис. осіб.
Нинішню будівлю медзакладу переобладнають під житло для сімейних лікарів. Зараз у селі не вистачає медиків. Працює поки що одна лікарка сімейної медицини. А потреба є у двох таких фахівцях. Тому привабити ще одного планують за допомогою службового житла.

Будівництво нових амбулаторій економічно вигідніше, ніж ремонт старих і непридатних приміщень. Їх зводять за типовими проектами Мінрегіону. Вони є енергоефективнішими за старі. Також їх оснащують діагностичним і лікувальним обладнанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимова Машівка вражає - показали фото засніженого селища на Полтавщині

У Машівському районі також планують будівництво амбулаторій у селах Михайлівка та Ряське.

Із 9-ї ранку у 6 селах Полтавського району розмістились пересувні амбулаторії.

Зараз ви читаєте новину «У Машівській ОТГ хочуть збудувати ще одну амбулаторію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають