Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2018 10:26

До 6 сіл Полтавського району поїхали пересувні амбулаторії

До 6 сіл Полтавського району поїхали пересувні амбулаторії
До 6 сіл Полтавщини поїхали пересувні амбулаторії. Фото: vgorode

Із 9-ї ранку у 6 селах Полтавського району розмістились пересувні амбулаторії.

Мешканці Гутирівки, Карпусів, Курилехівки, Портнівки, Шилів та Божківського зможуть виміряти тиск, індекс маси тіла та зробити аналіз крові й електрокардіограму.

Про це журналістам "Газети" розповіли в кардіодиспансері області.

"Це останній виїзд на цей рік. Приймати людей можуть і до 21-ї години. Все залежить від кількості пацієнтів. Деякі сільради виділяють автобуси, щоб підвезти людей з сусідніх сіл чи віддалених вулиць. Наш кардіодиспансер виділив 3 автівки- амбулаторії і 3 медсестри", - розповіла інспектор кадрів кардіодиспансера Тетяна Дербеньова.

Пересувні амбулаторії розмістилися у центрах сіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є чотири державні: чому в районі катастрофічно не вистачає аптек

З початку року це двадцять перший виїзд амбулаторій у села Полтавщини, в яких медики не працюють постійно. Загалом в області сім пересувних медичних комплексів. Їх придбали на початку липня цього року за кошти Світового банку.

Три амбулаторії збудують у Полтавському районі. З'являться на вулиці 40 років Перемоги в селі Божківське, у Мачухах на Центральній та в мікрорайоні "Садовий" у Розсошенцях. З Держбюджету на будівництво виділили 16 139 730 грн.

Зараз ви читаєте новину «До 6 сіл Полтавського району поїхали пересувні амбулаторії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають