вівторок, 19 лютого 2019 19:05

Торгував зброєю — дали чотири роки

Торгував зброєю — дали чотири роки
Полтавський районний суд виніс вирок чоловіку, який займався продажем зброї.Фото:exo.in.ua

12 лютого Полтавський районний суд виніс вирок чоловіку, який продавав зброю. Призначив йому 4 роки умовного покарання.
Про це повідомляє exo.in.ua

Віктор телефоном домовився з клієнтом про продаж йому боєприпасів та зброї на загальну суму 15 тис. грн. 2 листопада чоловіки зустрілися у лісосмузі біля села Терентіївка Полтавського району, де він збув два ручні протитанкові гранатомети (РПГ-18 та РПГ-22), підствольний гранатомет ГП-25 та три боєприпаси ВОГ-25 до нього та дві гранати (РГД-5 та Ф-1) з запалами.

Також чоловіки попередньо домовились про ще один продаж боєприпасів — 7 гранат та 1 тротилової шашки за 4,5 тис. грн.

9 листопада у себе вдома запакував у поліетиленовий пакет боєприпаси та на громадському транспорті приїхав до визначеного місця — магазин "Екомаркет" на вул. Шевченка у Полтаві. У магазині поклав пакунок до камери схову №2.

О 14:30 підозрюваного затримали співробітники СБУ в Полтавській області. Він добровільно видав гроші — 9 купюр номіналом 500 грн, які отримав за продаж вогнепальної зброї та боєприпасів. Також віддав правоохоронцям пістолет із трьома гумовими патронами.

Того ж дня правоохоронці провели обшук у його помешканні та вилучили 145 патронів і гвинтівку.

Прокурор та обвинувачений Віктор уклали угоду про визнання вини. Суд затвердив її та визнав винним Віктора у носінні, зберіганні, збуті вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без дозволу. Присудили 4 роки умовного покарання. Також зобов'язали сплатити державі 8,9 тис. грн за роботу експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваного у вбивстві полтавця взяли під варту

Усі вилучені боєприпаси та зброю суд постановив знищити.

14 лютого в Мачухах Полтавського району з другої спроби поховали жінку, родичів якої підозрюють в її побитті. Відспівали біля могили на Мачухівському цвинтарі.

Зараз ви читаєте новину «Торгував зброєю — дали чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають