понеділок, 20 травня 2019 14:20

Студентам розповіли про державну службу

16 травня в Білоцерківському аграрному університеті студентам розповіли про професію державного службовця. Захід відбувся в рамках всеукраїнської інформаційної кампанії "Право на державну службу".

Автор: Т. Сокольська
  Виступ ректора аграрного університету Анатолій Даниленко був лаконічним
Виступ ректора аграрного університету Анатолій Даниленко був лаконічним

"Державна служба — це не корито, а гарна шлея, яка натирає спину і плечі. Якщо ти береш цей хрест у руки, треба бути високим професіоналом, мати совість і любити людей. При таких складових за корупцію забудемо. Підніметься економіка й будуть робочі місця", - сказав у своїй вступній промові ректор Білоцерківського національного аграрного університету Анатолій Даниленко, 66 років.

Наразі єдиний шлях потрапити на посаду — відбір через конкурс. Щороку держслужбовець повинен складати план підвищення кваліфікації, проходити навчання. Щодо заробітної плати, яка на старті становить 5 810 грн, за тарифною сіткою вона збільшується залежно від отриманих нових знань, досвіду і т. д. Й оплачувана відпустка після п'яти років роботи може бути збільшена до 45 днів.

Автор: Т. Сокольська
  Студенти уважно слухали чиновників і задавали питання "по суті"
Студенти уважно слухали чиновників і задавали питання "по суті"

"Найкраще місце для старту професійної кар'єри — це державна служба, - зазначив Олександр Якубенко, керівник міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях. Він детально розповів про особливості й плюси державної служби. - Перебуваючи на державній службі, можете додатково здобути другу вищу освіту безплатно. Ці кошти закладені в бюджеті і реалізуються як підвищення кваліфікації".

Автор: Т. Сокольська
  Наталя Гончарова:  "В державній службі момент заохочення на другому плані"
Наталя Гончарова: "В державній службі момент заохочення на другому плані"

Досвідом роботи та успіхами в державному апараті поділилися запрошені посадовці. Студенти активно ставили запитання, які стосувалися можливостей проходження практики. Їм роздали листівки з інформацією про роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент власноруч зробив байк, який заряджається від розетки

"На державні службі з 2005 року. Після закінчення вузу стажувалася в райдержадміністрації. Згодом стала спеціалістом першої категорії. Закінчила Академію державного управління. Тут професійно виросла. Це доля. Іншої роботи не уявляю", - розповіла начальник відділу внутрішньої політики, зв'язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації Наталія Гончарова. - Якщо ви хочете прийти на роботу і зразу отримувати велику зарплату — це не для вас. У державній службі момент заохочення на другому плані. Спершу — патріотичні мотиви. Запрошую переконатися в цьому до нашого відділу, у 223 кабінет.

В Україні почала офіційно функціонувати безоплатна онлайн-платформа, яка допомагає школярам обирати професію ChoiZY. Доступні 10 онлайн-курсів.

Зараз ви читаєте новину «Студентам розповіли про державну службу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають