пʼятниця, 17 травня 2019 09:15

Собаці бійцівської породи 80-річна власниця не може дати ради
3

У Супрунівці мешканці багатоповерхівки скаржаться на агресивного собаку сусідки
Фото: Владислав Пищик
У Супрунівці мешканці багатоповерхівки скаржаться на агресивного собаку сусідки
У Супрунівці мешканці багатоповерхівки скаржаться на агресивного собаку сусідки

У селі Супрунівка під Полтавою мешканці багатоповерхівки скаржаться на собаку бійцівської породи. Його випускає гуляти в двір без повідця та намордника 80-річна власниця.

Кореспонденту "Газети" про проблему розповіли місцеві мешканці.

15 травня ввечері собака вискочив з під'їзду у двір 9-поверхівки на вул. Яблуневій, 2. У цей час на подвір'ї гуляли діти 6-7 років. Пес повівся агресивно.

"У нас невеликий той-терьєр. Ми проходили через подвір'я будинку. Там гралися діти. Раптом просто нізвідки вискочив бійцівський собака без повідка та намордника. Ухватив нашого собаку й почав тріпати його в повітрі. Я не знав, що робити - ухватив чужого пса за ошийник і намагався зупинити. Підбіг чоловік, якого власниця попросила погуляти з тим псом. Ми собак розтягли. Але це бачили діти. Кожен із них міг стати жертвою того пса", - розповів Владислав Пищик.

Владислав викликав поліцію. Патрульні приїхали, склали протокол про адмінпорушення. Покаранням для господарів агресивної тварини будуть 80 грн штрафу.

Сусіди розповідають, що за собакою доглядає 80-річна жінка. Належить пес її онуку - той кілька років тому привіз чотирилапого із зони АТО. Тепер чоловік уклав контракт із Збройними силами України та проходить службу в ООС. Раніше літня жінка вигулювала пса на повідці, але останнім часом не має на те сили. Просить сусідів гуляти з твариною, нерідко просто випускає з квартири у двір.

Автор: Владислав Пищик
  У Супрунівці мешканці багатоповерхівки скаржаться на агресивного собаку сусідки
У Супрунівці мешканці багатоповерхівки скаржаться на агресивного собаку сусідки

Місцеві мешканці переймаються безпекою дітей. Навіть написали минулого місяця колективне звернення до Супрунівської сільради з проханням вплинути на господарів тварини.

"Тоді бабуся випустила пса, який гуляв без намордника. Було багато дітей у дворі. Інцидентів не стали чекати - переживаємо, що він може на когось кинутися. Це ж собака бійцівської породи. В новинах часто передають, що з такими трапляється. Я не кінолог, але мені здається, що то пітбуль. Одного разу бабуся вивели його на повідку, він смикнув, жінка впала і відпустила. Хочемо домогтися, щоб пса вигулювали належним чином", - розповіла мешканка будинку Наталія Антоненко, яка підписала звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Полтавою незаконно відстрілювали птахів

Про ситуацію в сільраді знають. Але, кажуть, навряд чи можуть чимось зарадити. Провели бесіду з власницею собаки, чекають не відповідь поліції.

"Заяву мешканців ми офіційно розглянемо на виконкомі. Неофіційно мав розмову з дільничним, місцевим депутатом і з власницею собаки. Вона плакала, що її ображають. Я сказав їй, щоб забезпечила належні умови - собака має бути в наморднику і з повідком. Учора була поліція, склали протокол. Його розглянуть і повідомлять у сільраду. Я вважаю, що має бути все за законом", - зазначив Супрунівський сільський голова Володимир Богатир.

Власник покусаного той-тер'єра зробив фото за кілька хвилин до інциденту. На них видно, що в дворі гуляють діти та можна побачити рудого пса без повідця і намордника.

10 травня у мера Карлівки на Полтавщині виник конфлікт із мешканцем міста Анатолієм Маяцьким. Місцевий каже, що його побив Олександр Наконечний у своєму кабінеті.

Зараз ви читаєте новину «Собаці бійцівської породи 80-річна власниця не може дати ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають