субота, 03 серпня 2019 09:05

Сезон полювання масово відкривають у Полтавському та Чутівському районах

Сезон полювання масово відкривають у Полтавському та Чутівському районах
3 серпня о 18-й годині на Полтавщині відкривають сезон полювання на пернату дичину. Фото: myslyvets.com.ua

Сьогодні, 3 серпня, о 18-й на Полтавщині відкривається сезон полювання на пернату дичину. Першого дня полюватимуть кількасот мисливців на угіддях у Полтавському та Чутівському районах.

Про це "Газеті" розповів директор Полтавського лісового господарства Олександр Холодний.

Для полювання необхідно мати при собі документи. Це посвідчення мисливця, щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання, відстрільна картка користувача мисливських угідь, дозвіл на зберігання та носіння зброї, за наявності мисливських собак — паспорт на собаку. Якщо полювання здійнюють на воді, обов'язкові документи на плавзасіб та право керування ним.

Відстрільні картки можна придбати разові - на один день, та сезонні. Вартість відповідно 150 та 450 грн.

У випадку добутої пернатої дичини відповідні записи мисливець вносить у контрольну та відстрільну картки самостійно. Закон нормує добування дичини на мисливця на день полювання. Максимально можна вбити 10 голів.

Зокрема, фазанів та гусей - по 3, качок 5, лисок 6, 10 куликів чи голубів. Препелів можна вполювати 15.

"Якщо хтось хоче пополювати, йому необхідно звернутися до єгерської служби лісгоспу. Ми приймемо всіх мисливців. Якщо з документами у них все в порядку, отримають відстрільні картки і необхідну інформацію. В якому місці, в який день і час буде полювання. Мисливців групами по території полювання розставляє єгерська служба. Вона ж контролює їхнє перебування. Карти полювання є в єгерській службі у мисливствознавців", - зазначив керівник лісгоспу.

Правоохоронці нагадують правила полювання та наголошують, що є заборони на використання зброї та певну поведінку мисливців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скривавлену голову повісили на в'їзді до села - фото

Полювати заборонено:

- у темний час доби (пізніше години після заходу сонця і раніше години до його сходу);
- у межах усіх населених пунктів (за винятком випадків, передбачених рішеннями обласних рад), а також в угіддях, не зазначених у дозволі, та на відтворюючих ділянках.
- ближче 200 м від будівель, де можливе перебування людей, та населених пунктів.

Обмеження щодо зброї: заборонено полювати на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю або з використанням набоїв, споряджених кулями чи шротом діаметром більше 5 мм (№ 0000), а також з немисливської (у тому числі військової) вогнепальної, пневматичної та іншої стрілецької зброї, та нарізних вкладок, напівавтоматичної або автоматичної зброї із магазинами більш як на два патрони, та з вибуховими речовинами.

Не можна застосовувати заборонені знаряддя та способи, а саме: звуковідтворювальні прилади та пристрої, електричне обладнання для добування тварин, штучні світлові джерела, прилади та пристрої для підсвічування мішеней, зокрема, прилади нічного бачення, дзеркала та інші пристрої, що осліплюють тварин, а також газ та дим.

Заборонено полювати з під'їзду на автомототранспорті, а також на плавучих засобах із працюючим двигуном, із літаків та вертольотів. Руйнування помешкань тварин, бобрових загат, гнізд птахів також не дозволяється.

На Полтавщині традиційно полюють три дні на тиждень: у середу, суботу та неділю.

У мережі показали тренування 61-ї єгерської бригади Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Сезон полювання масово відкривають у Полтавському та Чутівському районах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають