Ексклюзиви
понеділок, 20 травня 2019 10:30

Під Полтавою вшанували жертв більшовизму - фото
10

Під Полтавою вшанували жертв більшовизму
Фото: Вадим Патик
Під Полтавою вшанували жертв більшовизму
Під Полтавою вшанували жертв більшовизму
Під Полтавою вшанували жертв більшовизму
Під Полтавою вшанували жертв більшовизму

В урочищі Триби під Полтавою вшанували жертв політичних репресій 1930-х. Були присутні представники влади та місцеві мешканці.

"У 1930-х комуністи знищили цвіт нашої нації. Попри великі ресурси та чорнозем, ми залишаємося бідною країною. Над цілою нацією провели "червоний експеримент". Люди повставали проти колективізації та радянських правил, за це їх придушили Голодомором, а у 1936-1937 роках добили український ген і знищили більшу частину середнього класу. Ми досі пожинаємо плоди того експерименту", - зазначив депутат Полтавської міської ради Юліан Матвійчук.

Заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко розповів, що його предки теж постраждали від сталінського терору.

"Для моєї сім'ї 1930-ті стали чорними. Двоє моїх прадідів були священиками. Обох заарештували. Одного розстріляли, інший зник безвісти. Ми маємо пам'ятати жертв репресій.", - зауважив Ханко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Розсошенцях збудують "Льодову арену" - фото

70% росіян позитивно оцінюють роль Йосипа Сталіна в історії країни. 46% готові виправдати репресії його епохи. Поважає радянського вождя 41% опитаних.

Зараз ви читаєте новину «Під Полтавою вшанували жертв більшовизму - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають