понеділок, 18 березня 2019 17:29

Одинадцятикласнику оголосили вирок за грабіж

Одинадцятикласнику оголосили вирок за грабіж
Неповнолітньому мешканцю Жуків оголосили вирок. Фото: http://moyagazeta.com

Школяреві із с. Жуки Полтавського району днями суд оголосив вирок за пограбування неповнолітнього.

Про це повідомляє poltavske.tv.

12 березня в Октябрському районному суді Полтави засудили 11-класника, який пограбував неповнолітнього хлопця. Обвинувачений навчається в Полтавській загальноосвітній школі №30.

Правопорушення неповнолітній вчинив 18 листопада торік ,близько 20-ї. У центрі Полтави, поблизу будинку №2 на вул. Чорновола вирвав із рук неповнолітнього хлопця павербанк Xiaomi та втік. Завдав потерпілому своїми діями збитків на суму 425 грн. Коли за місцем проживання обвинуваченого прибули правоохоронці, він добровільно видав викрадену річ та розповів про обставини вчиненого ним злочину.

Суд визнав 11-класника винним у вчиненні грабежу (відкрите викрадення чужого майна). За це передбачене покарання штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі до чотирьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Увага, первоцвіти - стартувала всеукраїнська операція

Розглянувши всі обставини справи, суд звільнив 17-річного обвинуваченого від покарання. Натомість до хлопця застосували примусові заходи виховного характеру.

Його передали під нагляд батьків та обмежили дозвілля, заборонивши покидати будинок за місцем проживання з 22-ї до 7-ї без супроводу батьків. Термін дії обмеження - 10 листопада 2019 року. Протягом 30 днів вирок можна оскаржити в апеляційному суді.

30-річний мешканець Котельви 17 березня о 7:40 загинув в ДТП біля села Лихачівка Зіньківського району.

Зараз ви читаєте новину «Одинадцятикласнику оголосили вирок за грабіж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають