понеділок, 25 лютого 2019 13:20

На вихідних під Полтавою стріляли
9

Під Полтавою провели стрілецький день
Фото: facebook
Під Полтавою провели стрілецький день
Під Полтавою провели стрілецький день
Під Полтавою провели стрілецький день
Під Полтавою провели стрілецький день

Минулих вихідних під Полтавою в рамках навчання загонів тероборони відбулися стрільби.

Про це повідомляє Полтавський районний військкомат.

23 лютого 2019 року на полігоні у Вакуленцях на околиці Полтави обласний військкомат провів "Єдиний стрілецький день".

На перші в нинішньому році навчання підрозділів територіальної оборони під керівництвом військового комісара Полтавського РВК майора Олександра Логвиненка приїхали загони з Диканського, Машівського, Карлівського, Решетилівського, Новосанжарського та Полтавського районів. Загалом - майже 300 осіб.

Напередодні в підрозділах провели для резервістів день теоретичної підготовки. Працювали на місцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молитва, квіти та паперові янголи: у Нових Санжарах вшанували Небесну сотню

Практичні заняття на полігоні відбулися з кількох дисциплін. Нарівні зі співробітниками військових комісаріатів працювали фахівці з інших військових спеціальностей.

Тренери громадської організації "Єдність і братерство" організували практичні навчання з тактики, бойового злагодження й тактичної медицини. Відпрацьовували різні ситуації: рух групою, зупинка й перевірка незнайомого автотранспорту, дії штурмового підрозділу, надання допомоги пораненим в умовах бойових дій.

Автор: facebook
  Під Полтавою провели стрілецький день
Під Полтавою провели стрілецький день

Заняття з інженерної підготовки провели вибухотехніки обласного управління державної служби з надзвичайних ситуацій. Розповіли про основні види вибухових боєприпасів і правила поводження з ними.

Навчали стріляти вчили з автомата Калашникова з положення лежачи та з пістолета (стоячи). Мішені на ураження розташували на різних відстанях від стрільців.

Того ж дня разом із дорослими резервістами на полігоні тренувалися юні члени військово-спортивних клубів міста та району.

Співробітники військкоматів вели агітацію щодо військової служби за контрактом у пріоритетних частинах — зокрема, в 72-й ОМБР та частинах десантно-штурмових військ України.

23 лютого подібні стрілецькі дні провели також у Миргородському та Кременчуцькому районах. Загалом навчанням в області охопили майже 700 резервістів.

У Полтавському навчальному центрі профтехосвіти на території Щербанівської ОТГ дав концерт Руслан Давидович, колишній військовий спецпризначенець, боєць АТО. Має 30 пісень про війну на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «На вихідних під Полтавою стріляли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають