Ексклюзиви
четвер, 21 лютого 2019 14:59

Про Іловайськ і Савур-Могилу - колишній спецпризначенець дав концерт у Полтаві

Про Іловайськ і Савур-Могилу - колишній спецпризначенець дав концерт у Полтаві
Колишній військовий із Мелітополя Руслан Давидович заспівав пісні про війну на Донбасі. Фото: Анна Лакиза

В Полтавському навчальному центрі профтехосвіти на території Щербанівської ОТГ дав концерт Руслан Давидович, колишній військовий спецпризначенець, боєць АТО. Має 30 пісень про війну на Донбасі.

Руслан приїхав із Мелітополя. З березня 2014 року по березень 2015-го воював на Донбасі. Брав участь в бою за Новоазовськ.

"Чітко пам'ятаю момент, коли вирішив піти на війну. Курив із братом на балконі, сказав йому, що не можу сидіти вдома в такий час. У військкоматі мене зразу не взяли, дочекався мобілізації. Стояли в секторі М. Перший бій був за Новоазовськ. В той час хлопці на блокпостах не витримували морально, просто знімали із себе форму, клали зброю і відмовлялися воювати. Дехто брався до чарки", - сказав Руслан.

"Думки повернутися на війну завжди виникають. Однак є головна проблема. Війною мають займатися військові, а не політики. Ситуація не вирішиться, доки рішення прийматимуть останні", - додав.

Написав 30 пісень про війну. Зокрема, про перший бій, смерті побратимів, добровольців, Іловайський котел, штурм Савур-Могили. Бере участь у фестивалі "Пісні, народжені в АТО".

"Одну з пісень присвятив полковнику Сергію Сенчеву, який під час штурму Савур-Могили 2014 року взяв зброю і пішов разом з хлопцями відвойовувати українську територію. Загинув там. Я його особисто не знав, однак, зі слів товаришів, це була людина честі. Виховав солдатів не словом, а власним прикладом".

Торік у грудні в Руслана Давидовича згорів будинок. Мешкав там із дружиною і двома доньками. Зараз ремонтує майже з нуля. Вогонь знищив майже всі речі. На це треба великі кошти. Руслан працює продавцем у будівельному магазині. Дружина з дітьми перебралися до матері. Чоловік на час ремонту сам живе у згорілому будинку.

"Це сталося 10 грудня. Вдома нікого не було. Хтозна, де взявся вогонь, залишається тільки здогадуватися. Може, діти залишили одіяло біля пічки. Меблів взагалі немає, погоріла побутова техніка. Спочатку хочу відремонтувати кухню, ванну, туалет. Вже пішло 130 мішків шпаклівки. Тільки на неї витратив 12 тисяч гривень".

Допомогти Руслану Давидовичу можна фінансово. Картка Приватбанку: 5168757355583040 (Давидович Руслан).

20 лютого близько 17.00 від кулі снайпера бойовиків загинув 39-річний Василь Богоносюк, старший солдат ЗСУ, військовослужбовець 24-ї бригади ім.короля Данила.

Зараз ви читаєте новину «Про Іловайськ і Савур-Могилу - колишній спецпризначенець дав концерт у Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають