вівторок, 10 вересня 2019 18:40

Михайлівська територіальна громада об'єднується з Грановом

Михайлівська територіальна громада об'єднується з Грановом
Голова ініціативної групи Михайло Уманець виступає перед односельцями в Михайлівському будинку культури. Фото з соцмережі "Фейсбук"

Депутати Михайлівської сільської ради одноголосно прийняли рішення про об'єднання з Гранівською територіальною громадою. Центром об'єднаної громади визначено Гранів.

Перед початком сесії біля приміщення сільської ради зібралися михайлівчани. Жителі села вважають, що голова сільської ради не зацікавлена в об'єднанні з Грановом, затягує процес і що на її дії впливають гайсинські чиновники.

- Після отримання висновку Вінницької обласної державної адміністрації від 12 серпня було прийнято рішення проведення сесії сільської ради, - прокоментувала подію голова Михайлівської громади Валентина Топочканова. - 6 вересня депутати одноголосно прийняли рішення про об'єднання з сусіднім селом.

За декілька днів до роботи сесії у Михайлівці Гайсинського району у Вінниці відбулося засідання міжвідомчої регіональної групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою. Розглядався проект поділу Вінниччини.
Результатом засідання групи з підготовки пропозицій щодо устрою стало ухвалення моделі адмінтерустрою області, яка складатиметься із 64 ОТГ. Гайсинський район запланували поділити на 4 ОТГ – Краснопільську, Кунківську, Гайсинську та Ладижинську. Але в цьому списку відсутня Гранівська об'єднана територіальна громада.

6 вересня депутати одноголосно прийняли рішення про об'єднання з сусіднім селом

– Цей документ дорадчий. Це не означає, що його приймуть таким, який він є. Розробляючи його, ми першочергово брали до уваги те, що вже створено. Ті громади, які розпочали об'єднуватись, ми підтримуємо, – зауважив директор Вінницького відокремленого підрозділу "Центр розвитку місцевого самоврядування" Олег Левченко, 47 років.

Біля сільської ради й Будинку культури зібралися близько сотні михайлівчан.
Після результативної роботи депутатів Михайлівської сільської ради місцеві жителі звернулися з відеозверненням до Президента України Володимира Зеленського.

В Будинку культури перед присутніми виступив голова ініціативної групи, Михайло Уманець.

- Упродовж десяти днів ініціатор об'єднання — голова Гранівської територіальної громади Віктор Боднюк звернеться до Вінницької обласної державної адміністрації. У свою чергу обласна держадміністрація повинна звернутися до Центральної виборчої комісії про проведення виборів на рівні територіальної громади, яка має призначити день виборів.

9 вересня сільський голова Гранова Віктор Боднюк перебував у Вінниці. Надав подання на проведення виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гранів отримав дозвіл на створення об'єднаної громади

Село Гранів Гайсинського району отримало погодження від обласної влади на створення власної об'єднаної територіальної громади із сусідньою Михайлівкою. 15 серпня депутати Гранівської сільради одностайно затвердили висновок області.

Зараз ви читаєте новину «Михайлівська територіальна громада об'єднується з Грановом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають