Ексклюзиви
неділя, 13 січня 2019 12:15

Карта України та сільські хати — що полтавці зліпили зі снігу
14

У полтавському дендропарку ліпили скульптури зі снігу.
Фото: Ольга Стенько
У полтавському дендропарку ліпили скульптури зі снігу.
У полтавському дендропарку ліпили скульптури зі снігу.
У полтавському дендропарку ліпили скульптури зі снігу.
У полтавському дендропарку ліпили скульптури зі снігу.

12 січня в Полтаві відбувся конкурс сніговий скульптур. Тепер дендропарк прикрашають карта України, три хати, млин, снігове вогнище та жаба.

Кілька громадських організацій ініціювали проведення конкурсу "Снігова скульптура 2019". Їх ліпили містяни.

"Україна – це житниця, де багато зерна. Тому в кожному селі споконвіку був свій млин, адже без нього не зробиш борошно. В нас завжди борошно було таким собі "білим золотом". А назвали ми композицію "Майстерня хліба". Бо з борошна можна й хліб спекти. І наварити вареників. Завтра Маланки якраз", – розповів Павло Бєлєй.

Павло – підприємець, він має жорновий млин. Щоб зліпити з кучугури та розфарбувати хатину-млин, півтори години витратила команда з чотирьох осіб. Це члени громадської організації "Сміливий рух", яка понад десять років опікується благоустроєм у дендропарку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода і лід: показали видовищні фото крижаних скульптур у центрі Львова

Олена Щасливенко, член громадської організації "Сім доріг", прочитала інформацію про скульптури в соцмережах.

"Наша композиція – це сільська хатинка. Серце над дверима символізує любов", – розповіла Олена Щасливенко.

На забаву приїхали подивитися полтавці з дітьми. Влаштували пікніки біля вогнища, каталися на санках чи лижах. Родина Дуденків приїхала з авіамістечка, щоб показати 4-річному сину Яну снігові скульптури.

"Ніколи не думала, що можна розфарбовувати з балончика. Дуже яскраво. І фігури великі й красиві. Мені сподобалася така ініціатива", – розповіла Ольга Дуденко.

"Ми подивилися прогноз погоди, що на вихідних має бути мороз. Тому посеред тижня, коли сніг добре ліпився, ми зібралися з друзями та вчотирьох приїхали допомагати розчищати сніг. Ми готові працювати, щоб розвивати дендропарк та популяризувати спільний активний відпочинок", – розповів Денис Поліщук, один із організаторів, з товаришами зліпив карту України.

Для учасників забави організатори забезпечили лопати, шпателі, фарбу в балончиках та рукавиці.

Людей пригощали кашею та чаями.

У дендропарку поблизу Яківців Полтавського району з'явилися снігові скульптури: казкові герої, українська хатка-мазанка, символ 2019 року — жовта свиня.

Зараз ви читаєте новину «Карта України та сільські хати — що полтавці зліпили зі снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають