Ексклюзиви
неділя, 21 квітня 2019 22:30

Із рушниками та квітами: як голосували в Полтавському районі
22

У Полтавському районі відбувся другий тур виборів президента України
Фото: Ольга Стенько
18-річний мешканець села Пальчиківка Валерій Бурлака уперше отримав можливість голосувати
У Полтавському районі відбувся другий тур виборів президента України
У Полтавському районі відбувся другий тур виборів президента України
У Полтавському районі відбувся другий тур виборів президента України

На виборчих дільницях Полтавського району відбувся другий тур виборів президента України.

Кореспондент "Газети" побував на декількох.

Голосування тривало спокійно. Про значні порушення не повідомляли. Раніше надійшла інформація, що в Полтавській виправній колонії №64 видано вдвічі більше бюлетенів, ніж є людей у списках виборців.

Значно скоротилася кількість спостерігачів від кандидатів у президенти. На більшості дільниць їх не було взагалі. За виборчим процесом стежили мобільні групи спостерігачів - від українських і міжнародних громадських ініціатив.

Люди йшли на дільниці зі святковим настроєм. Більшість говорили про сподівання на зміну влади. Мешканці Полтавського району очікують підвищення зарплат і пенсій, зниження податків та комунальних платежів, збільшення субсидій.

Серед тих, хто голосував, було багато молоді. У Пальчиківці привітали юнака, який уперше прийшов голосувати.

"Сьогодні у двох наших виборців день народження. Вітатимемо їх квітами від виборчої комісії. А ще в нас є Валерій Бурлака, якому виповнилося 18 років. Юнак уперше голосує. Для нього приготували квіти та символічну відзнаку", - розповіла голова виборчої комісії Наталія Шимко.

У Мачухах виборчі кабінки прикрасили давніми вишитими рушниками. Голова дільничної виборчої комісії Наталія Михайлик розповіла про традицію прикрашати дільницю квітами та рушниками. Їх приносять із місцевої бібліотеки, яка розташована в цьому ж приміщенні.

У другому турі президентських перегонів явка виборців у Полтавському районі становила понад 50% - на рівні першого туру голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екзит-пол оголосив остаточні результати

По 145-му виборчому округу (Київський район Полтави, Котелевський та Полтавський райони) проголосували 65,55%. Полтавщина показала високий рівень явки виборців - 64,88%. Про це повідомили активісти Громадянської кампанії захисту права на вибір Полтавщини з посиланням на ЦВК.

У Полтаві запустили Громадянську кампанію захисту права на вибір Полтавщини. Будь-хто може повідомити про порушення на президентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «Із рушниками та квітами: як голосували в Полтавському районі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають