субота, 20 квітня 2019 14:20

Громадян закликають не платити за використання неорендованих ставків

Громадян закликають не платити за використання неорендованих ставків
У Мачухах боряться з незаконними орендарями ставків. Фото: Facebook

Вимоги оплачувати рибальство на ставках у Мачухівській ОТГ є незаконними. За винятком однієї орендованої водойми.

Про це "Газеті" розповів голова бюджетної комісії Мачухівської громади Олег Хардін.

За його словами, до нього як до депутата щоденно телефонують мешканці Мачухівської ОТГ з проханням прояснити ситуацію оплати за риболовлю на ставках.

Питання інвентаризації ставків Мачухівської ОТГ неодноразово піднімали на бюджетній комісії. Але постійно відкладали з різних причин. Наприкінці минулого року на засідання запросили претендентів на оренду ставків. Підприємців просили оформити необхідні документи та звернути увагу на благоустрій навколо водойм.

"Прийшла тільки одна людина, яка начебто орендує ставок в селі Бондури. Але документів на оренду досі немає. У нас є один офіційний орендар - Олександр Педан. Він непомірну орендну плату вносить за рік - 110 тисяч гривень. Взяв у легальний спосіб через аукціон, виготовили всю необхідну документацію. А інші за ставки нічого не сплачують. Одним користується депутат, голова мандатної комісії. На другому ставку неадекватна людина почала стріляти в перехожих - ставок між Калашниками та Мачухами", - розповів Олег Олександрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щербанівська ОТГ планує привабити велотуристів

Він наголосив, що офіційно в оренді перебуває лише один ставок біля села Писаренки. Будь-які вимоги стосовно оплати на інших водоймах на території громади є неправомірними. Про подібні факти голова бюджетної комісії просить інформувати його особисто.

З 1 квітня по 10 червня на водоймах Полтавщини триває нерестова заборона.

Зараз ви читаєте новину «Громадян закликають не платити за використання неорендованих ставків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають